SønderjyskE faldt efter fantomkamp

SønderjyskE skød mestrene FCK i sænk og vandt 4-3, men endte alligevel som sorteper i kampen om en plads i pokalfinalen

Dame N'Doye scorede to mål. Det blev angiveligt set af repræsentanter fra den kommende Premier League-klub Reading. (Foto: Ernst Van Norde)
Dame N'Doye scorede to mål. Det blev angiveligt set af repræsentanter fra den kommende Premier League-klub Reading. (Foto: Ernst Van Norde)

Haderslev (ekstrabladet.dk): Quincy Antipas var kunstneren og den store spillemæssige oplevelse, men det rakte ikke ikke for SønderjyskE, der efter en forrygende kamp måtte bøje sig for FCK, der trods nederlaget på 3-4 sikrede pladsen i pokalfinalen på flest scorede udebanemål.

Læs også: Kampen minut for minut.

Den frelsende scoring til FCKerne kom en halv snes minutter før tid, da indskiftede Cesar Santin blev fældet i det kriminelle felt af Anders Østli, der også fik rødt kort for nødbremse samtidig med, at Santin kunne sende bolden i nettet på det efterfølgende straffespark.

Dermed sluttede en fantastisk fodboldaften som en antiklimaks for hjemmeholdet, der i den hektiske slutfase igen kom meget tæt på finalen, da Eyjolfur Hedinsson sendte bolden på overliggeren.

Vild selvtillid
Det så ellers ud til at skulle blive en stilfærdig affære, da FCK-bomberen Dame N´Doye, der ifølge engelske medier blev synet af den nyoprykkede engelske Premiere League-klub Reading, allerede efter 13 minutter scorede til 1-0.

Dette faktum lagt sammen med 1-0-føringen fra den første kamp betød, at hjemmeholdet nu skulle score tre mål – og selv om SønderjyskEs formekurve i de sidste uger har peget direkte mod himlen, så lignede den en næsten umulig sag.

Men selvtillid og tro på tingene betyder meget i fodbold.

Spurtede som Usain Bolt
Det viste de brave sønderjyder i resten. Deres vilje, gejst og meget gode spil sammenholdt med, at FCK-forsvaret tog sig nogle alvorlige blundere blev der vendt op og ned på tingene Quincy Antipas lagde op til sit forrygende flotte show med et eminent oplæg til det udlignende mål, da han smækkede bolden ind i fødderne på fremstormende Eyjolfur Hedinsson, som udlignede til 1-1.

Og jubelbrølet nåede helt ned over grænsen, da Quincy Antipas til 3-1 kort før pausefløjtet. FCKs målmand Kim Christensen og forsvarsspilleren Kris Stadsgaard blundede, mens den lille boldkunstner spurtede som en Usain Bolt.

Santin som redningsmand
Det burde være en så alvorlig ad advarsel, at FCKerne ikke ville dumme sig på samme måde igen.

Men 10 minutter efter pausen gjorde Christian Gamboe det alligevel, hvilket gav Antipas mulighed for at afslutte og to omgange få bolden over stregen til 4-2.

Dermed var SønderjyskE tilbage på finalekursen, men Santin kom altså ind og reddede favoritterne i en kamp, der indeholdt alt det som en rigtig pokalkamp skal.

1 af 3 FCK-træneren Carsten V. Jensen var hele følelsesregistret igennem. (Foto: Ernst Van Norde)
2 af 3 Quincy Antipas spillede en fantastisk kamp og scorede to mål for SønderjyskE. (Foto: Ernst Van Norde)
3 af 3 Dame N'Doye scorede to mål. Det blev angiveligt set af repræsentanter fra den kommende Premier League-klub Reading. (Foto: Ernst Van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere