Tam FCK-indsats nok til sejr

Et til tider uinspireret FC København-mandskab tog første pokalsemifinale-stik mod SønderjyskE med en 1-0-sejr

'Mos' mål var nok (Foto: Lars Poulsen)
'Mos' mål var nok (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk) FC København har sikret sig et udmærket udgangspunkt i jagten på en plads i pokalfinalen.

Men det var bestemt ikke kønt, da de danske mestre her til aften sikrede sig en smal 1-0-sejr over godt kæmpende – og ind i mellem godt spillende – SønderjyskE.

Kampen startede ellers lovende for hjemmeholdet. Første besøg i SønderjyskE’s straffesparksfelt efter tre minutter resulterede i en scoring. Bingo. 1-0 ved Mustafa ’Mos’ Abdellaoue, som dukkede op tæt under Nathan Coes mål og styrede et hovedstød i nettet. Det var i øvrigt alt, man så til den tidligere Vålerenga-spiller i den kamp…

Læs også:

Se også: Sønderjyske: Går hårdt efter pokalfinale

Udover scoringen var det småt med højdepunkter fra FC Københavns side i en halvleg, hvor SønderjyskE’s lille Quincy Antipas til gengæld rev modstander-forsvaret itu flere gange. Først da han stjal bolden fra Ragnar Sigurdsson, som måtte rive den lille hurtigløber omkuld. Islændingen slap med gult for forseelsen, hvilket fik sønderjyderne til at rase mod dommeren. Set fra tribunen ville et rødt kort også kunne forsvares.

Fem minutter før pausefløjtet var Antipas igen på spil, da Henrik Hansen spillede ham i dybden. Angriberen rundede ubesværet Kris Stadsgaard, men hans afslutning endte et par meter forbi Kim Christensens mål.

Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en føring og ledsaget af lige dele hujen og klappen fra tilskuerne.

Se mere:

Se også: Christian Poulsen: FCK er en mulighed

Anden halvleg blev ikke meget bedre, selvom Dame N’Doye kom til et par farlige aktioner. Specielt på den centrale midtbane var der problemer. Både defensivt og offensivt. Christian Grindheim – som afløste en skadet Thomas Kristensen efter 18 minutter – lignede en mand blottet for selvtillid, mens Claudemir stadig er langt fra den form, der henrykkede hele Parken i efteråret.

Begge hold kom frem til halvhjertede forsøg, og SønderjyskE’s Tommy Bechmann appellerede med otte minutter igen for et straffespark efter et sammenstød med Claudemir. Men dommerens fløjte forblev tavs. Dermed endte det hele, som det så ud efter tre minutters spil – 1-0 til FC København.

Returkampen spilles om en uge i Haderslev, og den samlede vinder skal op imod enten HB Køge eller Horsens i finalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere