Esbjerg-træner: Tegning til storhold

- Jeg er glad og stolt over at aflevere et hold, der skal spille i Europa, siger Jess Thorup

Jess Thorup tager en pokaltriumf med sig til sit nye job i DBU. (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup tager en pokaltriumf med sig til sit nye job i DBU. (Foto: Lars Poulsen)

Pokalsejren til Esbjerg er en stor kulmination på et fantastisk forår. Ikke kun for spillerne, men i sandhed også for cheftræner Jess Thorup.

For de færreste havde regnet med, at Esbjerg var forårets hold i Superligaen. 22 point har vestjyderne hentet i Superligaen oven på en efterårssæson, hvor det lignede et forår med en barsk kamp for overlevelse.

- Det har været en fantastisk rejse i dette forår. Specielt fordi jeg meldte ud, at jeg skal være U21-træner. Siden stillede mange jo spørgsmålet: Hvor længe holder det lige.

- Men nu står vi tre runder før sæsonen er slut og har nået klubbens målsætning om at overleve. Jeg ved godt, at mange i klubben ville have været pokalturneringen foruden for en måned siden, men vi har formået at spille på to heste.

Se også: Esbjerg-keeper: Håber kraftedeme, vi får kontrakten på plads!

- Fodbold handler om at vinde titler. Vi har vundet den første titel til klubben i 34 år (Esbjerg vandt DM-titlen i 1979). Det her var ikke verdens skønneste kamp, men jeg er glad og stolt over at aflevere denne trup til min efterfølger, Niels Frederiksen, siger en veltilfreds Jess Thorup.

Han glæder sig til at følge Esbjerg i fremtiden og er tryg ved den trup, han skal overlade om ganske få uger.

- Der er tegning til noget på det her hold. Esbjerg kan godt komme med i den bedste halvdel i næste sæson, mener Jess Thorup.

En del af den rejse Thorup har været på med vestjyderne begyndte, da holdet rykkede ned for to år siden.

Se også: Publikum skabte pokalfesten

- Ledelsen havde stor tiltro til, at vi kunne bygge videre på projektet. Jeg har satset på unge spillere. Ikke kun et kvarter, men de har fået tillid og spilletid, forklarer Jess Thorup, der har haft succes med at satse på unge spillere.

Det gælder Youssef Toutouh, Jonas Knudsen, Martin Braithwaite, Peter og Jakob Ankersen.

For Jess Thorup er pokaltriumfen også en stor personlig sejr, fordi han allerede 28. maj skal tiltræde som U21-landstræner.

- Vi var måske en anelse naive i efteråret, men her i foråret har vi opsøgt heldet og haft en fantastisk defensiv base. Lukas Hradecky er vokset og har hævet sit bundniveau, mener Jess Thorup.

Se også: Imponeret pokaltaber

0 kommentarer
Vis kommentarer