Kæmpe Esbjerg-triumf i jysk pokalfest

34 års pokaltørke slut: Esbjerg fB vandt 1-0 over Randers i Pokalfinalen og fik revanche fra 2006, hvor de tabte med samme cifre

Esbjerg-spillerne fejrer det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet i pokalfinalen, med 10.000 ekstatiske fans. (Foto: Lars Poulsen)
Esbjerg-spillerne fejrer det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet i pokalfinalen, med 10.000 ekstatiske fans. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Der var lagt op til det helt store pokalbrag mellem Randers FC og Esbjerg fB i Parken torsdag eftermiddag, der var et revancheopgør fra 2006, hvor Randers løb af med sejren.

Samtidig markerede triumfen i Parken, at 34 års pokaltørke er slut for vestjyderne. Den sidste pokal var DM-pokalen i 1979.

26.194 tilskuere havde taget turen til Parken ogfyldte godt på lægterne på en blæsende, men smuk solskinsdag, hvor begge holds tilhængere dystede i, hvem der kunne larme mest på det danske nationalstadion.

Se også: Esbjergs matchvinder holder FCK-døren åben

Det var hverken et prangende eller chancerigt opgør, men Esbjerg var kyniske og udnyttede en af de få chancer, de fik.

Derfor var det også fortjent, at de kunne tage busturen hjem med pokalen, efter Youssef Toutouh brugte hovedet, blev matchvinder, og sikrede Esbjerg en 1-0 sejr.

To kæmpechancer til Randers
På trods af, at Esbjerg må have haft stor trang for at få revanche, var det Randers, der startede bedst. Jonas Kamper fik en kæmpe chance, som ramte overliggeren efter 10 minutters tid.

Kort tid efter burde Ronnie Schwartz have bragt sit hold foran, da Kian Hansen snublede foran ham, hvorefter Randers-angriberen skød direkte på Hradecky.

Det var ikke en prangende omgang fodbold, der blev spillet, og begge hold lavede flere fejl, som måske også skyldtes det dårlige græstæppe.

Esbjergs fans var måske heller ikke så tilfredse med deres holds præstation i 1. halvleg, og det var måske for at tænde en gnist i spillerne, at de hev 3-4 romerlys frem fra taskerne og startede anden halvleg.

Se også: Imponeret pokaltaber

Og der skulle kun gå 10 minutter af anden halvleg, inden Youssef Toutouh scorede kampens enlige mål med hovedet, efter et indlæg fra Martin Braithwaite.

Randers prøvede at kæmpe sig tilbage i kampen.

Og Ronnie Schwartz fik igen en kæmpe chance, men Esbjergs målmand Lukas Hradecky viste endnu en gang, hvorfor han har holdt buret rent i 15 Superliga-kampe i denne sæson, da han på fornem vis afviste Schwartz.

Sidste gang Esbjerg vandt pokalen var i 1976, hvor de vandt 2-1 over Holbæk.

Se også: Nordmand blev årets pokalfighterSe også: Esbjerg-træner: Tegning til storholdSe også: Publikum skabte pokalfesten

Sidste 10 års pokalvindere:
2013: Esbjerg
2012: FC København
2011: FC Nordsjælland
2010: FC Nordsjælland
2009: FC København
2008: Brøndby
2007: OB
2006: Randers FC
2005: Brøndby
2004: FC København

1 af 6 (Foto: Lars Poulsen)
2 af 6 (Foto: Lars Poulsen)
3 af 6 (Foto: Lars Poulsen)
4 af 6 Youssef Toutouh fejrer karrierens uden sammenligning vigtigste mål med den bænkede EfB-anfører Nicolai Høgh. (Foto: Lars Poulsen)
5 af 6 (Foto: Lars Poulsen)
6 af 6 Esbjerg-spillerne fejrer det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet i pokalfinalen, med 10.000 ekstatiske fans. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer