Roy Carroll ude - nordmand afløser

197 cm kleppert, der privat danner par med norsk OL-guldvinder, får chancen for OB i aften i Ekstra Bladet Cup

Alexander Lund Hansen - tidligere Rosenborg-målmand - glæder sig til at starte for OB, når det i dag går løs mod FC Midtjylland. (Foto: Ole Frederiksen)
Alexander Lund Hansen - tidligere Rosenborg-målmand - glæder sig til at starte for OB, når det i dag går løs mod FC Midtjylland. (Foto: Ole Frederiksen)
– Jeg glæder mig!

Alexander Lund Hansen er manden, der i aften skal parere læder-missiler for OB i Ekstra Bladet Cup i Herning –  og hvis den unge nordmand ikke skulle glæde sig, hvem skulle så?

For når man er 27 og blot har spillet lige så mange førsteholdskampe hidtil i karrieren, så er en pokalsemifinale lidt af en chance at få.

– Jeg har spillet en træningskamp for OB i Spanien, og så fik jeg vel ti minutter, når man tæller tillægstiden med, mod Brøndby og sidst i HB Køge. Faktisk har jeg kun været førstevalg, da jeg i 2004-2005 var lejet ud til Frederikstad, og så har jeg haft pladsen kortvarigt i Rosenborg –  men blev så skulderskadet, siger den 197 cm høje Alexander ’den Store’ med det grusomme vingefang og medgiver gerne, at det kræver en vis tålmodighed at være målmand.

Ikke nervøs
– Derfor er jeg ikke nervøs. Ikke det mindste. Jeg glæder mig, der er kun glæde. Det er moro, siger nordmanden, der er noteret for 19 kampe for Frederikstad, seks for Rosenborg –  og så kan vi vel addere en to-tre stykker for OB, når man tæller indhopper-aktionerne med.

Han kom til Odense efter Roy Carroll, så ingen skal beskylde nordmanden for at vælge de letteste udfordringer.

– Jeg kendte klubben lidt og hørte en masse positivt fra klubkammerater og Erik Hamrén, og så er min nabo i Trondheim pudsigt nok fra Odense og vældig sportsinteresseret. Hvis man skal blive bedre, må man også træne med dem, der er bedre. Så enkelt er det. Man må strække sig og tage vare på de chancer, man får, siger Alexander Lund Hansen, der sammen med Espen Ruud og Atle Roar Håland udgør den fynske Fleksnes-bande.

Med ’Alex’ som Refleksnes.

Savner kæresten
– Det er flot at være her. Jeg kunne selvfølgelig drømme om, at min kæreste også var her, siger keeperen, der privat gennem seks år har dannet par med den norske håndboldjente og bl.a. OL-guldvinder Gøril Snorroeggen.

Hun er i dén grad på vej til den danske liga efter en skulderskade, der har holdt hende ude det meste af sæsonen. Kontrakten i Byåsen løber ud til sommer.

– Vi håber, hun kan komme til Danmark og spille fra den kommende sæson. Der har været snakket om, hun måske skulle spille i Odense, men ingen ved jo, hvordan det går med økonomien her. Vi får se, hvad der sker. Intet er bestemt endnu, men det er planen, hun flytter til Danmark, så vi kan være sammen her. Det bliver godt, siger manden, der i lighed med kæresten lader hænderne tale.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere