Pokalfinalen: Bonderøven mod storbydrengen

AC Horsens mod FCK: Det er i bogstaveligste forstand Bonderøvene mod Latte-drengene i Parken i eftermiddag

Anders Nøhr var med på at lave lidt sjov til ære for fotografen (Foto: Ernst van Norde)
Anders Nøhr var med på at lave lidt sjov til ære for fotografen (Foto: Ernst van Norde)

Ligesom humlebien ikke burde kunne flyve, så er det decideret naturstridigt, at Johnny Mølbys kamptropper fra Horsens i dag står med den ene hånd på pokalen og samtidig holder bronzemedaljerne i den anden hånd.

For AC Horsens stiller i Parken med et sammenskrab af udstødte spillere, som ikke rigtig kunne slå til andre steder. Spørger man rundt i truppen, hvor de spillede før AC Horsens, så er det FC Fredericia, Viborg, Esbjerg, Frem og AaB, der bliver nævnt. Krydret med en trio af kasserede Brøndby-spillere.

En kæmpestor møgbeskidt John Deere parkeret ved siden af en Mercedes SLK foran nationalarenaen.

- Hos os er det holdet, der er profilen, mens det hos andre klubber er profilerne, der udgør et hold.

- Vi ved jo godt, at der er en grund til, at mange af os spiller i Horsens. Det er, fordi vi ikke har været gode nok til eksempelvis at komme til FC København, siger Anders Nørh til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Stor pokal-fidus til Horsens

- Alene det giver en naturlig tilgang til, at der skal arbejdes hårdt, for det bare for at komme i start-11, men også for at dygtiggøre sig, siger venstre-forsvareren.

Han har sagt ja til at lave lidt spas op til finalen. Stille op med møggreb og fodbold til ære for fotografen. Men opfordringen til at trække i landmandens foretrukne - forvasket blå Kansas - bliver alligevel afvist. For godt nok har de ikke noget imod opmærksomheden i AC Horsens, men der er en grænse.

Se mere:

Se også: Pokalchok for FCK: Spelmann tæt på grønt lys

- Det er lidt på godt og ondt. Én ting er, at vi ikke står og vifter med flaget, men der er heller ikke rigtig nogen, der vil have, at vi vifter med det.

- Der er ikke så mange interessenter omkring vores klub. Det gør jo også, at der ikke kommer de store armbevægelser, siger Nøhr.

- Mange af vores spillere er jyske, og det gennemsyrer klubben. Men vi har også fået en del spillere ind med rødder omkring København, og det kan vi også mærke i deres tilgang til tingene. Det har været godt for alle os andre, forklarer Anders Nøhr, som får masser af muligheder for at træde ind i en tilvining af storbysnuderne fra FC København.

Læs mere:

Se også: 'Mos': Jeg vil vise mig frem i finalen

Men det er nyt for AC Horsens se at række ud efter storhed. Så er det egentlig mindre vigtigt, hvem der skal nedkæmpes på vejen.

- Det vil klart være sjovt at tage til Parken og snuppe pokalen på FCK's hjemmebane. Og for os som klub er det en milepæl. Det kan blive den første titel. Så det er vigtigt, det vi står foran.

- Jeg har været i klubben i rigtig mange år. Jeg kom jo første gang til klubben i 2001, og det er utroligt at se den udvikling fra dengang, hvor vi spillede mod Skjold for 422 tilskuere på et lortestadion og var ved at rykke ned i 2. division.

- Og se i dag, hvor vi er i pokalfinalen, vi kan vinde bronzemedaljer, og jeg står og snakker med én fra Ekstra Bladet. Den stolthed, der ligger i det, er enorm, siger Anders Nøhr.

Inden kampen kan du slå et smut forbi DBU Pokalens Fanpark som åbner allerede kl. 15.30. Her vil der være speedcage med mulighed for at vinde præmier, driblebane, pannabane og bordfodbold. Du kan også deltage i konkurrencen om landskampbilletter til Danmark-Australien. Og du kan også få taget dit eget foto med Pokalen og Hellas piger.

Horsens Gul(d) fest i Fælledparken

Inden finalen fløjtes i gang kl. 18.00 vil der være øl, pølser, merchandise, børneområde og underholdning med Showdown fra 14.30-17-00 i Fælledparken.

Derudover vil der blive omdelt et gratis pokaltillæg og i pausen er der T-shirt shoot-out.

0 kommentarer
Vis kommentarer