Efter tilskuerflop: Hyr Kasi, DBU

KOMMENTAR: Der er brug for nytænkning efter, at fodboldfolket svigtede pokalfinalen i Parken

FCN-spillerne fejrede pokaltriumfen foran gabende tomme tribuner i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
FCN-spillerne fejrede pokaltriumfen foran gabende tomme tribuner i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

DET LIGNER EN bevidst handling fra DBU’s side!

Mens de to hold forlader plænen, tilskuerne forlader de røde sæder, og pressen er på vej i mixed zone, kommer meldingen over højttaleranlægget.

– Vi siger tak til de 8863 tilskuere. Kom godt hjem.

Av for kaffe, DBU. Ottetusindeottehundredetreogtres tilskuere til en af de kampe, der bør være stærkest i fodboldunionens brand. Og et tal, som man kan mistænke formand Allan Hansen og co. for ikke at ville have udpenslet på Parken to storskærme. Det havde ganske enkelt været for pinligt.

24 TIMER TIDLIGERE sad over fire gange så mange sportstosser på tribunerne. Og man kan sige og skrive meget om Kasi-Jespers håndboldarrangement. Men man kan ikke tage fra manden, at han kan holde en fest.

Den gæve gut med de mange millioner har en stor fremtid som eventmager. Selv om han har rødder på Københavns Vestegn, kan man sagtens forestille sig en gymnasiefest på et fyldt diskotek Chaplin i Silkeborg med smykkegrossereren som vinyl-vender.

Det er omvendt svært at forestille sig Lars Berendt, Allan Hansen eller Jim Stjerne Hansen bag mixerpulten.

For at skabe en god fest skal man sørge for godt fyldte festlokaler. Selv om FC Nordsjælland mod FC Midtjylland ikke oser af pokal-sex for ret mange mennesker, er det himmelråbende at lægge kampen en søndag aften. Ligesom det er himmelråbende, at unionen stort set ikke har gjort noget for at lokke folk af huse.

Pokalturneringen et af unionens stærkeste brands. Men de skilter bestemt ikke med det!

HVIS MAN KLIKKER sig ind på DBU’s hjemmeside og prøver at finde noget om finalen i Ekstra Bladet Cup, har man dog heldet med sig. Lige indtil man opdager, at der stort set kun gemmer sig praktiske oplysninger bag banneret. Intet opkog til finalen, intet lir.

Også her kunne de lære noget af den gode Jesper Nielsen. Manden og hans effektive kommunikationsafdeling formår at skabe et stærkt brand om et håndboldhold, som i denne sæson har været så suverænt, at det har tangeret det røvsyge.

Heldigvis for DBU er der søsat et udvalg, som skal udvikle og ikke afvikle den traditionsrige pokalturnering. Tak for det.

Og få så hyret Jesper ’Kasi’ Nielsen på en konsulent-aftale. Det kan godt være, at manden indimellem virker bindegal. Men han kan altså nogle tricks, når det gælder eksponering og festafholdelse.

EKSTRA BLADET CUP er nemlig en fest. Bare spørg de 3000 FC Nordsjælland-fans, som sikkert vågner i dag med et kæmpe hoved på. Takket være en forrygende Rawez Lawan og en god hånd fra Morten Wieghorst, som spillede sine esser ud på det helt rigtige tidspunkt og i den helt rigtige rækkefølge: først Morten Nordstrand, siden Matti Lund og til sidst Søren Christensen.

Det lignede en bevidst handling fra den kommende U21-landstræners side!

Vi andre må håbe, at også han kan få rystet lidt i den DBU-tryllepose, som er gemt lige så godt væk som gårsdagens tilskuertal ...

0 kommentarer
Vis kommentarer