Annonce:
Annonce:

Hård kamp om europæiske billetter

Det handler om billetterne til den europæiske scene, når FC Nordsjælland i aften tager mod AaB i kvartfinalen i Ekstra Bladet Cup

Thomas Augustinussen og Bajram Fetai kæmper i aften om billetterne til europæisk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Augustinussen og Bajram Fetai kæmper i aften om billetterne til europæisk fodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold

Det er mildest talt ikke to af Superligaens formstærkeste mandskaber, som i aften tørner sammen i kvartfinalen i Ekstra Bladet Cup på Farum Park.

Gæsterne, AaB's regerende mestre, har i efteråret oplevet en deroute, der har sendt nordjyderne ned i tabellens kedelige ende - og træner Bruce Rioch på porten.

Lidt bedre er det trods alt gået for værterne, men fire sejre i 13 kampe har aldrig været opskriften på et adgangskort til de europæiske turneringer, og derfor står succes i Ekstra Bladet Cup højt på træner Morten Wieghorsts dagsorden.

Annonce:

- Vi har fuld fokus på denne her kamp for den har stor betydning. Vi spiller om en semifinaleplads, om at kunne se frem til pokalfodbold gennem hele vinterpausen, og ikke mindst, så spiller vi om muligheden for europæisk deltagelse igen i næste sæson, siger Morten Wieghorst, der forventer en vanskeligere kamp, end det var tilfældet, da FCN for tre uger siden besejrede et AaB-hold i dyb krise med 2-1.

Nomvethe i stedet for Due
- Det bliver en tæt kamp, hvor vi skal være klar til at investere det der skal til for at vinde. Aab er en anderledes modstander end sidste gang vi mødte dem. Vi tror alligevel på, at vi kan slå dem igen, men det vil kræve, at vi mønstrer en stor mængde entusiasme og gejst, fortæller Wieghorst.

Og det bliver da også et forandret AaB-mandskab, som stiller til kamp i Farum. Ikke alene har træner-vikaren Allan Kuhn formået at sparke lidt tiltrængt gejst ind hos mestrene, der dog fortsat kun har besejret Fredericia under Kuhn.

I Farum bliver der også comeback til sydafrikanske Siyabonga Nomvethe, der ikke har været aktion siden maj. Han erstatter en skadet Anders Due

Annonce:

- Jeg forventer helt klart, at vi ser et top-engageret AaB-hold, som vil gøre alt for, at vi er med i bowlen, når der skal trækkes lod til semifinalerne. Det er den hurtigste vej til Europa, og derfor vil både vi og FC Nordsjælland være meget motiverede, forudser Allan Kuhn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: