Annonce:
Annonce:

Favorit-dræbere klar til Horsens

Nordvest F.C. har pokaloverrasket sig til en plads på fodboldlandkortet. AB og SønderjyskE er allerede sparket ud, og nu står Horsens for tur

Fazil Keskin sendte med sin scoring SønderjyskE ud af Ekstra Bladet Cup. I morgen skal han igen have arbejdshandskerne på, hvis AC Horsens skal samme vej. (Foto: Jakob Jørgensen)
Fazil Keskin sendte med sin scoring SønderjyskE ud af Ekstra Bladet Cup. I morgen skal han igen have arbejdshandskerne på, hvis AC Horsens skal samme vej. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Fodbold
– Det er alligevel utroligt, så hurtigt folk er blevet klar igen efter deres skader. Det er åbenbart noget, der kan motivere, konstaterer den tidligere topdommer Knud Erik Fisker, der er direktør for Nordvest F.C., da han ser fremmødet til sidste træningspas inden aftenens kamp i Ekstra Bladet Cup, hvor pokalsensationen tager imod AC Horsens fra Superligaen.

Den ambitiøse klub rykkede sidste år ned i Danmarksserien, men nu er humøret atter vendt tilbage på bane tre på det beskedne træningsanlæg i Holbæk.

– Det var en kæmpe nedtur for både klubben og hele byen, da vi røg ned. Men det her pokaleventyr har virkelig ændret stemningen fuldstændigt, forklarer en af de få rutinerede spiller hos Nordvest F.C., Erdogan Aslan.

– Jeg har spillet næsten 300 kampe for klubben, men den i morgen bliver nok den største, forklarer backen, der naturligvis har talt med vennen Gilberto Macena – stjernen hos modstanderne fra Horsens.

– Vi er gode venner. Han slog jo igennem her i klubben. Han glæder sig helt vildt. Gil sagde, at han ikke ville juble, hvis han scorede. Men jeg sagde med det samme, at det skulle han ikke bekymre sig om. Det bliver slet ikke aktuelt, griner backen, inden han slutter sig til holdkammeraterne på den regnvåde træningsbane.

Den går ikke
En mand, der til gengæld har svært ved at finde smilet frem, er midtbanespilleren Emil Hültz. Han løber alene frem og tilbage på banen, hvor holdkammeraterne til deres store morskab springer over hest på hinanden.

– Satans, den går sgu ikke, lyder den opgivende kommentar til træner Freddy Andersen og ’direktøren for det hele’, Knud Erik Fisker.

Den kreative offensivspiller bliver ikke klar og må skuffet traske ind og klæde om.

Byen er på kogepunktet
Kampen mod ’den gule fare’ har rettet opmærksomheden mod den nordvestsjællandske klub, og rundt om træningsbanen står der flere journalister og tv-hold og følger træningen tæt, mens de forsøger at holde varmen. Det på trods af, at Holbæk og omegn er på kogepunktet.

– Det koger virkelig i byen i øjeblikket. Det vigtigste er, at vi rykker op igen i 2. division, men drømmene om et forlænget pokaleventyr lever. Om vi kan overraske endnu en gang er måske lige i overkanten. Vi må bede til de højere magter. AC Horsens spiller trods alt et par divisioner over os, forklarer Knud Erik Fisker.

Nordvest F.C. er overbygningsprojektet på Holbæk Bold & Idrætsforening og er derfor ikke en klub, som mange har hørt meget om. Men prøv at spørge i AB fra 1. division eller SønderjyskE fra Superligaen. Her kender man kun alt for godt til Nordvest F.C., da begge klubber er blevet ekspederet ud af Ekstra Bladet Cup af de undertippede nordvestsjællændere

Første alvorlige pokalchok på Holbæk Stadion leverede de lilla-blusede, da SønderjyskE blev slået ud i tredje runde efter en smal 1-0 sejr. Og í runden efter var det så 1. divisions-mandskabet fra AB’s tur til, at lægge ryg til en nordvestsjællandsk pokaloverraskelse. Akademikerne blev sendt ud efter en dramatisk afslutning med to scoringer i overtiden, forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

– Det var fuldstændig vanvittigt. De kom foran i overtiden, men så udlignede vi pludselig, og så kørte vi den sgu hjem på straffespark. At være ude af turneringen og inde igen på den måde var fantastisk, husker Knud Erik Fisker om det sidste pokaldrama på Holbæk Stadion.

Dobbelt Kent
Og træner Freddy Andersen tør godt drømme om endnu en overraskelse i morgen.

– Det kunne være skidesjovt at slå Kent Nielsen ud af pokalen to gange. Først som Horsens-træner og derefter når han er skiftet til Brøndby, griner træneren, der dog erkender, at det nok bliver ved ønsketænkningen.

– Vi har jo oplevet tidligere, at det godt kan lade sig gøre, men jeg kan jo se på den trup, Kent Nielsen har udtaget, at de kommer med et meget stærkt hold med stor liga-erfaring. Men uanset hvad har vi haft nogle utrolige pokaloplevelser, og vi kunne jo aldrig have betalt for al den eksponering, vi har fået, forklarer cheftræneren, der suppleres af sin direktør.

– Jeg tror nok, at der kommer til at være en kø af nye spillere til næste sæson, hvis vi kan reklamere med en pokalkamp mod Brøndby, forklarer Knud Erik Fisker, inden han efter hård granskning kommer med sit bud på hvad AC Horsens skal være urolige for i morgen.

– Ja ... Det er sgu et godt spørgsmål. Vejret, måske.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: