TV: FCN trynede uheldige Hobro

FC Nordsjælland er som det første hold klar til semifinalerne i pokalturneringen efter udesejr mod 1. divisions tophold, der ramte træværket fire gange

Mario Ticinovic bragte FCN foran med 1-0 kort før pausen. (foto: Claus Bonnerup)
Mario Ticinovic bragte FCN foran med 1-0 kort før pausen. (foto: Claus Bonnerup)

FC Nordsjælland er som det første hold klar til semifinalerne i DBU Pokalen efter en - i sidste ende - overbevisende 3-1-sejr på udebane over 1. divisions suveræne tophold fra Hobro.

Hjemmeholdet var ellers bedst i første halvleg og havde hele fire forsøg på træværket - tre af forsøgene signeret Mathias Bersang i første halvleg. Men FC Nordsjælland slog kontra kort før pausen og bragte sig foran på Mario Ticinovics fine scoring.

Den 22-årige kroat modtog bolden på kanten af feltet og viste god boldbehandling, før han fra 15 meter satte bolden op i krogen til en på det tidspunkt ikke videre fortjent føring til gæsterne, som havde haft svært ved overhovedet at spille sig til chancer.

Se også: DBU Pokalen: God lodtrækning for FCK

Superligamandskabet stillede i noget nær stærkeste opstilling, men holdets fine teknik og kombinationsspil omkring en stærk Anders 'AC' Christiansen førte ikke nogen vegne i første halvleg mod et solidt, fysisk stærkt, velorganiseret og ganske velspillende 1. divisionshold, der i Martin Thomsen havde en glimrende spilfordeler.

Og så viste Mathias Bersang giftig sparketeknik, men havde overhovedet ikke heldet med sig på elelrs fine afslutninger.

Først sendte han efter 19 minutter et tørt hug på stolpen fra ca. 20 meter, tre minutter senere drejede han et frispark på stolpen fra 18 meter, og efter 32 minutters spil blev han smukt spillet fri i feltet og lobbede elegant han bolden over keeper Martin Hansen - men ramte denne gang overliggeren.

Efter pausen vendte billedet - bortset fra at FCN fortsatte med at score - da gæsterne nu dominerede. Kim Aabech sendte elegant Joshua John afsted på en friløber, og den slags brænder hollænderen sjældent, så efter 56 minutter stod det 2-0 til gæsterne.

Se også: Nordstrand scorede årets mål

På det tidspunkt var organisationen gået fløjten hos hjemmeholdet, der ofte blev splittet ad af gæsternes hurtige kombinationer og gode løb, og det lignede den totale opløsning, da netop indskiftede Morten Nordstrand midt i anden halvleg gjorde det til 3-0 fra en helt fri position i feltet.

Med 18 minutter igen tændtes et lille håb om at skabe sensationen hos hjemmeholdet, da Tobias Perch-Nielsen flot headede bolden ind til 1-3 efter et hjørnespark.

Men selvom Hobro nu var bedre med i en åben kamp, var det først, da de 90 minutter løb ud, at hjemmeholdet var tæt på en reducering - først med et afrettet forsøg på overliggeren og umiddelbart efter et annulleret mål efter at bolden forinden havde passeret mållinjen i en livlig afslutning.

Hobros fort faldt efter ni sejre i træk på hjemmebane, og holdet kan nu fokusere på oprykningen til Superligaen, mens FC Nordsjælland - pokalvindere fra 2010 og 2011 - er et stort skridt på vej mod en ny finale.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere