AGF og AaB må vente til næste år

De aflyste pokalkvartfinaler fra sidste uge bliver ikke spillet i år. Det bekræfter DBU, der er godt i gang med at finde spilledatoer i det nye år

Anders Kure og Patrick Kristensen i nærkamp. (Arkivfoto: René Schütze/Polfoto)
Anders Kure og Patrick Kristensen i nærkamp. (Arkivfoto: René Schütze/Polfoto)

Stormen Bodil sørgede i sidste uge for, at pokalkvartfinalerne AGF-AaB og AC Horsens-Vejle blev aflyst. Klubberne var hurtige til at give udtryk for, at de ønskede kampene udsat til 2014, og DBU bekræfter nu, at de får deres ønske opfyldt.

- Vi har overvejet den kommende weekend her, men klubberne ønskede det ikke, så det er nok bedst at vente. Vi kan godt sige med sikkerhed, at de to kampe først bliver spillet i 2014, og når vi ikke kan sige det mere præcist end det, er det, fordi vi afventer UEFA's lodtrækning til Champions League og Europa League, og derefter planlægningen af de første Superliga-runder i foråret, hvor AaB og AGF jo kan komme ud af i alt fra fredags- til mandagskampe, siger leder af DBU Turneringer, Peter Ebbesen, til tipsbladet.dk.

Grunden til, at DBU må vente på UEFA's lodtrækning er, at de skal tage hensyn til tv-rettighedshaverne. De må nemlig ikke sende en kamp samtidig med, at der spilles i de europæiske turneringer. Det giver nogle udfordringer på de aftener, hvor russiske hold har hjemmebane, fordi de spiller deres hjemmekampe klokken 18.00.

De to pokalopgør vil som udgangspunkt ikke blive spillet på den samme dag og nødvendigvis heller ikke i samme uge.

- Det er et godt bud, at opgøret mellem Horsens og Vejle bliver spillet i ugen inden, NordicBet Ligaen begynder. Det kan være lørdag den 15. marts, hvorefter de i øvrigt møder hinanden på samme bane ugen efter. Det er lidt noget andet med AGF-AaB, fordi Superligaen starter allerede den 21. februar.

- Vi ønsker ikke at sætte Superliga-klubberne i spil før sæsonstart, fordi det i forvejen er så tidligt på året, og fordi de kan være på træningslejr lige op til den første kamp. Den bliver formentlig afviklet som midtugekamp i uge ni, 11 eller 12, siger Ebbesen, der lover, at der kommer en afklaring midt i næste uge.

- Vi regner med at melde noget endeligt ud senest den 18/12. Vi skal have det på plads inden jul.

FC Nordsjælland og FC København har allerede kvalificeret sig til pokalturneringens semifinaler, efter de slog henholdsvis Hobro og Lyngby ud i deres kvartfinaler.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer