TV: AaB spadserede i pokalfinalen

Superligaens tophold slap for skader og er i pokalfinalen for 11. gang

Kusk var skarp (Foto: Ernst van Norde)
Kusk var skarp (Foto: Ernst van Norde)

AALBORG (Ekstra Bladet): 44 år er der gået siden AaB sidst vandt en pokalfinale. Siden den seneste triumf i 1970 .- 2-1 mod Lyngby – har klubben haft hele syv chancer for at triumfere.

Men har kikset hver gang.

Nu får det nordjyske Superliga-tophold så en ottende chance om godt en måned. Finalepladsen blev som ventet sikret uden besvær mod Horsens.

3-1-sejren i den første kamp blev fulgt op med en 2-1 sejr på eget græs for øjnene af 5283 tilskuere.

Returkampen blev en ren formsag for AaB – blandt andet fordi Horsens smed sig ned og overgav sig på forhånd. Træner Johnny Mølby sendte nemlig et regulært B-hold på banen.

Steffen Kielstrup fik hviledag på bænken, mens markante navne som Lasse Heinze, Anders Randrup, Martin Retov og Janus Drachmann fik lov at blive hjemme og forberede sig til det vigtige oprykningsbrag mod Silkeborg i weekenden.

Så AaB kunne spille i slæbegear – det gav to scoringer i 1. halvleg. Den første stod Kasper Kusk for med god hjælp af gæsternes reservemålmand Thomas Villadsen, mens formstærke Lukas Spalvis sleb målskarpheden yderligere inden søndagens topbrag mod Brøndby med scoringen til 2-0.

I 2. halvleg, hvor AaBerne nærmest kørte i træningstempo, fik André Bjerregaard pyntet på resultatet i en kamp, der ikke gav noget svar på, hvem der skal afløse karantæneramte Rasmus Würtz mod Brøndby.

Thomas Augustinussen kom på banen fra 2. halvlegs start, men det var umuligt at bedømme ham i et opgør, der blev spillet på et så lavt niveau. Og det taler i hvert fald imod ham, at han ikke har meget kamptræning i benene..

0 kommentarer
Vis kommentarer