The Double-triumfen total: AaB ydmyger FCK i Parken

AaB vandt 4-2 over FCK i en kamp, der viste, hvem der er Danmarks suverænt bedste hold i øjeblikket

AaB satte en fed streg under nordjydernes status som Danmarks aktuelt stærkeste fodboldhold. (Foto: Lars Poulsen)
AaB satte en fed streg under nordjydernes status som Danmarks aktuelt stærkeste fodboldhold. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): En fantastisk præstation af AaB. Så enkelt kan det siges. Der var nemlig ikke dømt tømmermænd efter mesterskabsfesten i weekende. I FCK’s egen hule ydmygede nordjyderne nemlig løverne med 4-2. Cornelius bragte ellers FCK foran efter 18 minutters spil, men siden var den jyske dominans total. Banens bedste, Rasmus Thelander, blev dobbelt målscorer før pausen, mens Jakob Ahlmann og Søren Frederiksen definitivt afgjorde kampen efter pausen, inden FCK fik reduceret ved Rurík Gislason et minut før tid.

Striptease i Parken - Frederiksen med nr fire

Pokalfinalen var en ren herrefight. Der var tænding på fra første fløjt og efter 7 minutters spil, var der ved at ende med en gedigen slåskamp på midten af banen, hvor flere spillere fra begge hold røg i totterne på hinanden. Fornuftigt nok valgte dommeren at give et gult kort til hvert hold.

TRO KOPI: Thelander med to hurtige kasser

Spillemæssigt var der også optakt til flere gode muligheder og tempoet var ekstremt højt. Det blev dog ved lige ved og næsten for begge hold det første kvarter.

FCK overtog dog styrepinden, og Cornelius burde have bragt løverne foran, da han modtog en bold helt fri foran mål. Han fik dog slet ikke ram på den, og den sejlede forbi målet.

Men Cornelius fik hurtigt sin revanche. Kort efter lagde Lars Jacobsen et millimeterpræcist indlæg til bagerste stolpe, hvor Cornelius nemt oversprang sin direkte modstander Kasper Pedersen og headede den sikkert over i modsatte hjørne helt uden chance for AaB-keeper Nicolai Larsen.

TV: Cornelius header FCK på 1-0 i finalen

FCK fortsatte med at være farligst. Bolanos brillerede på kanten og spillede den tilbage til Vetokele, hvis skud dog blev reddet af AaB-målmanden, men så overtog AaB festen og vendte kampen fuldstændig på hovedet.

AaB er nemlig ikke blevet danmarksmestre for ingenting. Et præcist hjørnespark fra Kasper Kusk blev sparket ind til bagerste stolpe, hvor Rasmus Thelander kom højest over Stadsgaard og headede den i mål

Og Thelander var ikke færdig som målscorer. To minutter før pausen kom han igen højest efter et hjørnespark, hvor Delaney svigtede sin markering, og midterforsvaren kunne heade sit hold sensationelt foran. Wiland så dog også noget skidt ud i situationen, og FCK måtte gå til pausete tydeligt rystede.

Årets afbrænder? Nemmere at score for Cornelius

Anden halvleg startede ligeså hektisk ud som første sluttede. FCK jagtede en udligning, men den sidste aflevering manglede skarphed den ene gang efter den anden.

FCK var mest på bolden, men AaB var klart skarpest. Efter 72 minutter fik de så scoret endnu en gang. Jakob Ahlmann havde sneget med op i feltet og ud af ingenting dukkede han frem og sparkede den i nettet.

TV: Temperamentet koger over i Parken

?Og kort efter var den så gal igen i løvernes forsvar. En smuk omstilling endte med, at Patrick Kristensen firsttimede den indover. Her dukkede indskiftede Søren Frederiksen op og afgjorde pokalfinalen definitivt. FCK skal nok overveje at øve noget forsvarsspil før den kommende sæson. Derefter var det ren walkover for AaB, selvom Gislason fik lavet en kosmetisk scoring. Da kampen sluttede kunne de række armene i vejret i triumf, mens FCK’erne må sande, at det ikke blev til nogle pokaler i denne sæson.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen