Lyngby-træner: Sejr mod FCK vil være sensation

Johan Lange vil hellere fokusere på kampen mod FC København, end at han har en fortid i klubben og sammen med Ståle Solbakken. Hans hold skal dog ramme sit topniveau for at få en sejr, mener han

På onsdag møder Lyngby FC København i pokalturneringens kvartfinale, og det betyder samtidig et gensyn for Lyngby-træneren Johan Lange med sin gamle klub og gamle chef Ståle Solbakken. 

Lange var både assistent for nordmanden i FCK og i Wolverhampton, og de to taler sommetider sammen. Men Lyngby-træneren synes ikke, at deres indbyrdes forhold og hans fortid i mesterklubben er særligt spændende i forhold til selve kampen. 

- Det er ikke specielt for mig, det er nok mere interessant for andre. Det handler om kampen og ikke om, at jeg kender Ståle og alt det. Vi vil gerne ud og levere en god præstation og slutte året godt af, siger Johan Lange til tipsbladet.dk.

Netop en god præstation er nødvendig, hvis de kongeblå Lyngby-spillere skal have noget med fra kampen. 

- Vi skal have en af vores allerbedste dage, og de må ikke have en af deres allerbedste dage. Vi er underdogs, og det vil være en kæmpe overraskelse, hvis vi går videre. Men vi vil selvfølgelig gerne ud og skabe sensationen, siger han. 

Der er dog som minimum et punkt, hvor Johan Lange ser en lille fordel til hjemmeholdet. Hvor FC København formentlig kommer til at stille med et hold, der ikke er spillet særlig godt sammen, er Lyngby-spillerne vant til hinandens selskab på banen.

- FCK's 11 har måske ikke spillet mange kampe sammen, men vores har spillet masser af kampe sammen. Det skal gerne gøre vores relationelle forståelse tydeligere, siger han. 

Noget af Lyngbys taktik kommer til at bygge på den, der har bragt dem sejrene over Viborg og Esbjerg i dette års pokalturnering. Den taktik handler om en god defensiv og farlige omstillinger, som straffede de to andre Superliga-modstandere. 

En ubekendt faktor bliver dog holdenes kampform. Mens FCK er inde i et hektisk program med Superliga, Champions League og pokalfodbold, har Lyngby ikke været i aktion i snart to uger, og det kan både vise sig at være godt eller skidt for Johan Lange og co.

- Den kan gå begge veje. Fordelen for FCK er, at de er i kampgear. De har leveret gode præstationer på det sidste, og de er inde i et godt flow, og så mærker man ikke træthed. Omvendt skal de måske rotere lidt, og når midtugekampene hedder Juventus, Lyngby og Real Madrid, bliver den midterste måske nedprioriteret lidt, siger han. 

- For os er det næsten 14 dage, siden vi har spillet, så det kan blive svært at komme op i kampgearet. Hvis vi skal bruge en halv time på at finde tempoet, kan det hele jo være overstået.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer