FCK-helt: Finaleplads betyder meget

Igor Vetokele er stolt af at skulle spille sin første pokalfinale med FCK. Han spår en hård finale mod AaB

FC København er for niende gang i klubbens historie i pokalfinalen, efter i semifinalen at have slået FC Nordsjælland med samlet 2-1.

Torsdagens returkamp i Farum sluttede 1-1 efter et opgør, hvor FC Nordsjælland hurtigt neutraliserede FCK's føring fra første kamp, men hvor løverne i anden halvleg sikrede sig finalebilletten på Igor Vetokeles hovedstødsmål.

- Det er den første pokalfinale, jeg skal spille, så det betyder meget at komme til at opleve, siger Igor Vetokele.

- Finalen mod AaB bliver en meget hård kamp, for vi har haft nogle meget tætte kampe mod dem i løbet af sæsonen. Sidst, vi mødte dem i Parken, vandt vi, og jeg scorede, så jeg håber, at vi kan gentage det resultat.

FC København-lejren var dog langt fra tilfreds med den start, de fik på kampen. Her manglede energi og evnen til at sætte sig igennem i duellerne.

Se også: TV: Far er glad: FCK klar til pokalfinalen

- Det var en typisk pokalkamp, hvor vi kom med et resultat, som efter fem minutter var ligegyldigt. Vi havde ikke styr på kampen i det efterfølgende kvarter, så vi skulle virkelig arbejde for at komme op i gear.

- Vores presspil fungerede ikke, som vi gerne ville have, men vi kom bedre med, og dominerede det meste af anden halvleg.

- Vores udlignende mål gjorde, at vi fik kontrol på kampen, siger assistenttræner Brian Riemer, der i dagens anledning var sendt i frontlinjen af cheftræner Ståle Solbakken.

1-1: Vetokele udstikker finalekurs for FCK

Unge Danny Amankwaa fik chancen fra start for løverne, og han blev belønnet med en titel som kampens pokalfighter.

- Det betød meget at komme videre fra den her kamp. I det første kvarter skulle jeg selv og holdet lige i gang, men jeg synes, at jeg kom godt efter det sidenhen, smiler Amankwaa.

FC København spiller pokalfinale mod AaB 15. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer