TV: Galningen Aabech gjorde det igen

Kim Aabech er blomstret op i AGF - tirsdag sendte han med to mål Superliga-duksene fra Hobro ud i Pokal-mørket

Kim Aabech udgjorde igen forskellen for AGF, der kom godt igen mod Hobro. (Foto: Lars Poulsen)
Kim Aabech udgjorde igen forskellen for AGF, der kom godt igen mod Hobro. (Foto: Lars Poulsen)

AARHUS (Ekstra Bladet): De har altid elsket en galning i Aarhus. Spørg bare Peter Graulund og Stig Tøfting.

Derfor stod det nærmest skrevet i stjernerne, at AGF og Kim Aabech ville ende som en brud, der omsider fandt sine kjole.

Kim Aabech hev AGF op, da de vaklede på randen af pokal-exit – og med to træffere mod Hobro, så personificerede han De Hvides genrejsning, da Superliga-sensationen blev sendt ud efter forlænget spilletid.

I sin bare sjette kamp som AGF’er havde Kim Aabech fået anførerbindet. Og han viste til fulde sig tilliden værdig.

AGF bløder også - 18 millioner i underskud

Først bankede han AGF tilbage i pokalen, da han fem minutter før tid lod hånt om, at han havde kikset tre frisparksmuligheder i kampen. Fra 22 meter sendte han bolden op i krogen bag Mads Pedersen i Hobro-målet.

Og comebacket blev fuldbyrdet, da han otte minutter inde i forlængelsen afgjorde det hele med et hovedstød tæt under mål.

Kim Aabech header AGF foran. (Foto: Lars Poulsen)
Kim Aabech header AGF foran. (Foto: Lars Poulsen)
 

Sådan gør en anfører. Og sådan passer vanviddet til Aarhus.

Bookmakerne havde inden kampen sænket oddsene på AGF-sejr, da det kom frem, at Hobro-træner Jonas Dal havde valgt at hvile 10 af de 11 startere fra søndagens kamp mod Esbjerg.

Hobro-kaptajn: Vi kom forrygende tilbage

De Hvide kunne inden kickoff blot lune sig på én sejr i hjemlige omgivelser siden november 2013... altså mere end ti måneder. Så enhver favoritværdighed til AGF mod sensationsoprykkerne fra Superligaen ignorerede i hvert fald væsentlige faktorer.

AGF lignede imidlertid fra første fløjt et hold, der var favoritrollen værdig. Der var bare gået fire minutter, da den nyudnævnte anfører Kim Aabech smaskede et frispark mod underkanten af overliggeren.

Og på den centrale midtbane gjorde U21-landsholdsspilleren Jens Jønsson det fremragende som spilfordeler i tandem med den islandske landsholdsspiller Helgi Danielsson.

Hobro manglede tydeligvis rytme i spillet oven på de mange udskiftninger, men Superliga-sensationen kom alligevel frem til kampens første rigtig store chance, da den tidligere AGF’er Dennis Høegh sendte en lang fremlægning mod Mathias Bersang Sørensen, der var tæt på at få lobbet bolden over den strandede Lukas Fernandes.

Hobro skal ikke beskyldes for at komme til Aarhus for at underholde, men det har heller ikke været på den baggrund, at de har taget Superligaen med storm. Det skyldes evnen til at gå efter struben, når muligheden er der. Og den tidligere Brabrand-spiller, Mathias Schlie, kunne have bevist netop det, da han fik en åben mulighed efter 32 minutter, men han skød over.

Hobro-eventyr er blevet en verdensnyhed

AGF havde imidlertid fortjent en pauseføring, men de fik den ikke, da dommer Jens Maae valgte at overse det straffespark Rune Hastrup begik lige før pausen mod Davit Skhirtladze.

Døm selv, er der straffe her?

De Hvide knytter store forhåbninger til de kvaliteter som den 35-årige spanske back David Cortés bringer med, men han virkede meget gammel i sit returløb, da Rasmus Hansen med en lang pasning sendte Mathias Bersang Sørensen af sted mod AGF-målet. Superteknikeren drønede ind på kanten af feltet og krøllede præcist 1-0 føringen ind.

Det lignede længe målet, der skulle sende Hobro videre, men det vendte Kim Aabech op og ned på.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.