Billetter revet væk: DBU er overrasket over AGF-fans

AGF-tilhængerne er vilde efter at komme i Parken for at se deres hold i pokalfinalen. Alle billetter til det jyske hold er revet væk på ingen tid, og det er noget, der kommer bag på DBU

Det er ved at være noget tid siden, AGF sidst var i en pokalfinale. Rigtig lang tid siden.

Vi skal faktisk helt tilbage til 1996, hvor spillere som Stig Tøfting, Peter Degn og en ung Martin Jørgensen huserede på det aarhusianske hold. Det år vandt 'De Hvi'e' finalen mod Brøndby, og det er seneste gang, at AGF-tilhængerne kunne glæde sig over en titel.

Derfor er der heller ikke noget at sige til, hvis de hungrende fans glæder sig ekstra meget til pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag, hvor AGF tørner sammen med FC København i Parken.

De aarhusianske tilhængere har da også kastet sig over billetterne til opgøret, og DBU kunne få timer efter salget blev åbnet melde om udsolgt i i AGF-sektionerne.

Kaos lurede da hundredvis af  AGF-tilhængere stormede på banen AGF Baneinvasion kostede AGF-boss stemmen

Det glæder og overrasker Dansk Boldspil Union.

- Vi havde et pokalmøde med AGF inden salget, hvor de forudså hvor mange billetter, de ville sælge. Vi svarede, at vi ville være lykkelige over, hvis det ville lykkes for dem. Det gjorde det så. De holdt deres ord, så vi er ret overraskede over, hvor hurtigt de er blevet revet væk. Det er tæt på at være udsolgt, og det er første gang, det sker siden 1998, siger Jacob Lauesen, chef for forretningsudvikling i DBU, til Ekstra Bladet.

Mens billetterne til AGF-fans blev udsolgt på nul komma fem, er der stadig cirka 7500 billetter tilbage til FC Københavns fans. Og det er der en god forklaring på.

- FCK har i første omgang valgt at udbyde billetter til deres sæsonkortholdere. Når de har fået chancen, bliver det muligt for andre FCK-fans at købe dem. Det salg åbner først op i morgen klokken 9, forklarer han og tilføjer:

- AGF har på den anden side valgt at udbyde alle billetter på én gang. Det er helt op til klubberne, hvordan de vil gøre. AGF sælger dem på forskellige platforme. Sæsonkortholdere har et forum, mens 'almindelige' fans blandt andet kan købe billetten inklusiv en bustur frem og tilbage via Aarhus Stiftstidende. Det er forklaringen på, hvorfor AGF's billetter er blevet revet væk så hurtigt i forhold til FCK.

Det er ikke alle, der er lige forargede over AGF-fansenes stormløb på banen i pokaldramaet mellem AGF og AaB. (Screenshot) DBU Pokalen Vilde AGF-fans deler vandene: 'Rolig nu, de er bare glade'

DBU håber og regner da også med, at resten af billetterne, som er forbeholdt københavnerne, bliver flået væk onsdag formiddag.

- Forudsætningen for, at der bliver udsolgt, er der ihvertfald. To hold fra den største og næststørste by mødes. Det bliver en fed kulisse, så det glæder vi også rigtig meget til. Det er ret sjovt at tænke på, at der ikke fandtes en Storbæltsbro, sidst AGF var i finalen. I det mindste kan de komme lidt hurtigere hjem denne gang - med eller uden pokalen i bagagen, siger Jacob Lauesen med et smil.

Pokalfinalen mellem de to klubber spilles torsdag den 5. maj klokken 17.

I den afgørende semifinale mod AaB var nogle af AGF-tilhængerne dog tæt på at forpurre deres holds planer om at nå pokalfinalen, da de stormede ind på grønsværen efter et sent mål.

TV: Gense de vilde scener her:

34 kommentarer
Vis kommentarer