Brøndby-boss skal have nyt billede på kontoret: Og så på spillerjagt

Brøndby IF's sportsdirektør vil have et nyt billede op på sit kontor, og derefter skal han på jagt efter nye spillere. To-tre stykker er målet at lande i transfervinduet.

På Troels Bechs kontor hænger der er billede af nogle glade Brøndby-spillere. Det er fra 2008, hvor de blå-gule vandt pokalfinalen med 3-2 over Esbjerg fB. Vestjydernes cheftræner dengang i 2008 hed Troels Bech, så hver dag i snart tre år har Brøndbys sportsdirektør mødt på arbejde og haft sit eget nederlag hængende som kunst på væggen.

Nu skal hammeren og søm frem efter Brøndbys 3-1-sejr over Silkeborg IF i pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag.

- Det skal fejres ved at få hængt et nyt billede op inde på mit kontor, hvor jeg har et billede fra pokalsejren i 2008. Nu skal jeg denondelynemig have et billede af Peter Sørensen og hans drenge op sammen med mit vinderhold. Så kan jeg glæde mig lidt over det, siger Troels Bech med et smil.

Sportsdirektøren er naturligvis en glad mand efter Brøndbys første titel i 10 år.

- Det er svært at finde hullerne i osten sådan en dag. Især med sådan en kulisse. Når man ser Brøndby i sit fulde potentiale - og det synes jeg, vi gør lige nu - bliver man bare glad og ydmyg, lyder det fra Troels Bech.

Silkeborgs Simon Jakobsen vandt pokalen for årets Pokal-fighter, der udgives af de danske sportsjournalister. Foto: Tariq Mikkel Khan DBU Pokalen Årets pokal-fighter trods nederlag: - Jeg er pisse stolt

DBU Pokalen To Brøndby-stjerner overstråler alle i Parken

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Dagens mand i skysovs for Brøndby IF blev igen-igen Kamil Wilczek, der scorede to mål i pokalfinalen. Den polske angriber har scoret mål på samlebånd i dette forår, og han ligner manden, der kan sparke de blå-gule til The Double.

- For angribere er der nogle gange den der besynderlige, selvforstærkende effekt. En af grundene til, at han først kom til Brøndby i vinteren 16, var, at da vi forsøgte at hente ham i sommeren 15, nåede han lige pludselig på en fire-fem kampe at lave 10-12 mål. Så kom han pludselig udenfor vores rækkevidde. Han har gjort det før og har det med at score i stimer. Lige nu skal han bare blive ved, siger Troels Bech.

- Er det ikke fristende at forsøge at forlænge med ham?

- Der er mange ting, der er fristende. Enten det eller også forsøge at få penge ud af det. Lige nu bringer han så stor værdi til holdet, at man ikke kan forestille sig, vi ikke skulle spille med ham.

På udkig efter to-tre nye spillere
Brøndby IF har tre kampe tilbage i kalenderen i denne sæson, og hvis alt går vel, ender de blå-gule med endnu et sæt guldmedaljer om halsen. Derefter går spillerne på ferie, mens Troels Bech tager hul på sommerens transfervindue.

Det bliver et transfervindue, hvor der helt sikkert vil ske ting og sager på den københavnske Vestegn.

- Planerne er lagt, og det blev de for længe siden. Men det, der er med planer, er, at de nogle gange bliver overhalet af virkeligheden. Indtil nu holder planerne. Virkeligheden har ikke overhalet os, siger sportsdirektøren og tilføjer:

- Jeg vil jo virkelig gerne have, at de nye spillere, der måtte komme, er klar til første træningsdag, og det er målet.

- Er en ny målmand det vigtigste?

- I mit job skal man kunne håndtere mange opgaver på én gang. Man kan ikke identificere én som vigtig og andre som sekundære. Målmanden er vigtig, men det handler også om at holde sammen på holdet og finde de to-tre, der kan hjælpe os videre.

- I skal have to-tre nye spillere?

- Ja, det vil jeg tro. Det er ikke kun velkendte stjernenavne, vi kigger efter. Det er også nogle flere Benedict Röcker, Besar Halimi og for den sags skyld Hany Mukhtar, som jo ikke var en stjerne for jer (journalister, red.), før han kom hertil, siger Troels Bech.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Brøndby-bossen vil naturligvis ikke ud med, hvem der kan være nye spillere i gult og blåt til den kommende sæson, men han vil da gerne afsløre, at det ikke bliver den tyrkiske angriber Mirkan Aydin, der til dagligt tørner ud for Altınordu F.K. i den næstbedste tyrkiske række. Et tysk medie kæder i torsdag angriberen sammen med Brøndby.

- Normalt, når vi bliver sat i forbindelse med spillere, jeg ikke kender - og de gør vi jævnligt - så tænker jeg, at jeg hellere må finde ud af, hvem pokker det er. Men når jeg skal til at høre om en 30-årig tysk angriber fra den næstbedste tyrkiske række, så synes jeg ikke engang, jeg behøver finde ud af, hvem han er, lyder det fra Troels Bech.

Simon Tibbling skulle se melodi grandprix efter sejren over Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix DBU Pokalen Brøndby-helts utraditionelle fejring: Cola og melodi grandprix

DBU Pokalen Efter finalesejr: Nu ryger Laudrup ud i Brøndby

DBU Pokalen Brøndby-profil gav medaljen til alvorligt syg dreng

5 kommentarer
Vis kommentarer