Brøndby skrider til handling: Vil finde Parken-bøller

- Intet kan undskylde det, påpeger Brøndby om de Brøndby-fans, der under pokalkampen mod FCK i Parken kastede jernrør og andet farligt på banen. Nu vil klubben i samarbejde med politi og FCK arbejde for bedre sikkerhed

Brøndby tager nu selv fat på at løse problemerne med deres urolige fans. (Foto: Jens Dresling)
Brøndby tager nu selv fat på at løse problemerne med deres urolige fans. (Foto: Jens Dresling)

- Vi tager afstand fra gårsdagens episode efter slutfløjtet i Parken, der involverede en mindre gruppe af de fremmødte i udebaneafsnittet.

- Uanset om der kommer kasteskyts fra andre tribuner, eller om man føler sig provokeret af modstanderens spillere og officials, så er det en total uacceptabel adfærd.

- Vi kan kun understrege, at uanset hvilke bevæggrunde man måtte have, så undskylder det aldrig den opførsel, vi så i går. Det er på ingen måde foreneligt med de værdier, vi har i Brøndby IF, og ingen Brøndby-fans bør acceptere en sådan opførsel fra en minoritet af medfans.

Sådan erklærer Brøndbys administrerende direktør, Jesper Jørgensen, i en pressemeddelelse efter episoden onsdag aften, hvor Brøndby-fans bombarderede grønsværen med farligt kasteskyts.

Han påpeger også, at man fra klubbens side nu vil tage fat på at identificere ballademagerne og tage tiltag, så den slags episoder ikke sker igen - eksempelvis 17. april, når Brøndby på ny gæster Parken.

- Vi har sent i går aftes og her til morgen modtaget forklaringer fra de involverede fans, vores sikkerhedspersonale og fra Københavns Politi, som vi nu skal gennemgå og evaluere. Vi vil ligeledes inden længe modtage overvågningsmaterialet, og det vil vi som sædvanlig gennemgå i forhold til at sikre, at der bliver uddelt karantæner til de personer, vi kan identificere.

- Med Danmarks største fanbase i ryggen vil vi fortsætte vores arbejde med endnu mere dedikation og fokus på at få et endnu tættere samarbejde med fanmiljøet, så vi får skabt flere fantastiske oplevelser sammen med vores fans, men samtidig også fortsætter arbejdet med at identificere de personer, som træder ved siden af.

- Vi vil derfor i dagene og ugerne, der kommer, afholde møder med vores aktive fangrupperinger om yderligere tiltag, der kan sikre, at vi kommer endnu tættere på hinanden i vores samarbejde, ligesom vi er i tæt dialog med FC København om sikkerheden til de kommende derby-kampe, siger Jesper Jørgensen.

Han rækker dermed hånden ud mod FC København, der tidligere på dagen inviterede Brøndby til et krisemøde om sikkerhedssituationen.

Se TV3's hold i Parken blive offer for kasteskyts fra Brøndby-fans:

65 kommentarer
Vis kommentarer