DBU stoppede billetsalg, da de så at FCK og Brøndby kunne mødes

Tid til eftertanke: Billetsalget til pokalfinalen er midlertidigt suspenderet, fortæller DBU

I ni dage i april kunne fodboldfans fra hele landet købe billetter til pokalfinalen Kr. Himmelfartsdag i Parken.

Det har fremgået tydeligt af Dansk Boldspil Unions hjemmeside.

Og omtrent 2.000 personer nåede 4.-13. april at få fingre i en eller flere billetter på de såkaldt neutrale afsnit i nationalarenaen, inden DBU valgte at suspendere salget midlertidigt.

Det fortæller pressechef Jacob Wadland til Ekstra Bladet.

- Da vi kunne se, at det kunne blive Brøndby mod FC København, valgte vi at suspendere salget midlertidigt. Der er nogle sikkerhedsmæssige ting, der skal falde på plads, før vi åbner igen, siger han.

Det kunne være, at de personer, der kunne finde på at købe billet til de neutrale afsnit, tilhører bestemte fanfraktioner, der ikke vil have godt af at sidde skulder ved skulder.

Jacob Wadland finder det dog svært usandsynligt, at det skulle forekomme.

- Ja, det er der virkelig en begrænset sandsynlighed for. Men vi suspenderer salget for en god ordens skyld. Der vil også være mange, der er klar over, at der bliver run på de fastlagte pladser til de to grupperinger og derfor vælger at købe neutrale pladser. Derfor vil vi hellere være sikre, inden vi sætter dem til salg, siger han.

Bliver tidligst på onsdag
Da Brøndby besejrede Randers FC i kvartfinalen 13. april og dermed var klar til semifinalen mod FC Midtjylland, skred DBU til handling og stoppede salget midlertidigt, fordi der dermed var en stor sandsynlighed for, at finalen ville blive mellem de to storklubber fra hovedstadsområdet.

Præcis hvornår det bliver åbnet igen, er fortsat uvist. Det afhænger af dialogen mellem de to klubber, DBU og politiet.

Fredag eftermiddag mødes parterne for at komme overens i forhold til kampen. Hvordan billetterne skal fordeles, hvor folk skal sidde, hvordan retningslinjerne skal være før og efter kampen og så videre.

FCK spiller sig i sin fjerde pokalfinale i træk

- Det er et større puslespil. Vi skal blive enige om placeringen af de to fangrupperinger. Vi forventer, at det tidligst bliver onsdag, siger Jacob Wadland.

- Det er vigtigt at forstå, at det ikke er som en almindelig superligakamp, hvor 80 procent af tilskuerne kommer fra det ene hold. Her kan der komme 16.000 fans fra hver klub. Og de kommer samtidig. Derfor er der nogle ekstra forhold, og politiet har nogle betragtninger om hvordan man håndterer det, siger han.

Kr. Himmelfart falder 25. maj.

Det er anden gang i historien, de to hold mødes i pokalfinalen.

Første gang var i 1998, da Brøndby vandt 4-1. I øvrigt i en helt forrygende uge for de blå-gule og tilsvarende forfærdelig for FCK'erne.

Søndagens forinden havde FCK smidt mesterskabet i fjerdesidste runde af Superligaen, da de tabte til AB, mens Brøndby spillede uagjort mod Silkeborg. Så fulgte pokalnedturen, og få dage senere mødtes Brøndbys nykårede mestre og FCK så igen i Parken.

Igen vandt Brøndby 4-1.

For en god ordens skyld skal det tilføjes, at Brøndby ikke har slået FCK i Parken siden 19. september 2004.