Ståle satte utilfreds spiller på plads: Det gør du ikke igen

FCK-chefen var tilfreds med sit hold og indsatsen – men utilfreds med den måde Verbic tacklede udskiftningen på. Verbic fortrød da også sin ageren efter kampen

Verbic har vist lært en lektie (Arkivfoto: Jens Dresling)
Verbic har vist lært en lektie (Arkivfoto: Jens Dresling)

Se den omtalte situation i TV-klippet ovenfor

Når man spiller i FCK, giver man hånd på en ordentlig måde til sin holdkammerat, når man bliver skiftet ud.

Det må Benjamin Verbic i sandhed være klar over, efter der var tæt på at opstå håndgemæng med Ståle Solbakken, kort efter han blev skiftet ud.

Ståle Solbakken tog fat i kravetøjet på sloveneren, fordi han slog hårdt i hånden på Federico Santander i ren frustration over udskiftningen.

Brøndby Johan Elmander følte sig provokeret af Zanka og ville meget gerne have fat i FCK'eren efter slutfløjtet på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Zanka efter pokalsejr: Tak for hjælpen, Brøndby-fans

Ståle Solbakken:

- Når du bliver skiftet ud i FCK, giver du hånd på en ordentlig måde til ham, der bliver skiftet ind. Det her gør han ikke én gang til, siger FCK-træneren.

Benjamin Verbic er en type, der let bliver følelsesmæssigt påvirket af den situation, han befinder sig i.

- Jeg slog lidt for hårdt til Santander, der nok har lidt ondt i hånden. Vi har løst det, og jeg burde opføre mig bedre. Men jeg bliver meget følelsesmæssig indimellem. Men jeg har sagt undskyld til både Santander og Ståle, så der er ingen hard feelings, siger Benjamin Verbic.

Brugte plan B
Da Ståle fik lagt episoden med Verbic bag sig, havde han grund til at rose sine spillere for indsatsen og finalepladsen.

FCK-mandskabet er i den tredje pokalfinale i træk. Holdet har blot tabt én pokalkamp ud af de seneste 17 – finalenederlaget til AaB i 2014.

- Vi var det bedste hold og skabte flest chancer. Vi spillede fantastisk de første 20-25 minutter, siger FCK-træneren.

Han chokerede Brøndby med systemskifte til 3-5-2.

- Vi spillede med plan B fra starten af kampen. Vi vidste, vi skulle score (efter 1-1 i den første kamp). Men der var også en vis risiko forbundet med den måde, vi spillede på. Det så vi, da Pukki fik chancen i første halvleg.

- Vi formåede at holde Brøndby nede på få chancer. Jeg er meget tilfreds med den måde, spillerne fuldførte planen på, siger Ståle Solbakken, der især roste Mikael Antonsson og Mathias Zanka Jørgensen.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen FCK finaleklar efter pokaldrama - Jørgensen matchvinder igen

Zankas store test
Ståle Solbakken gjorde i hvert fald sit til at tale Mathias Zanka Jørgensen ind i landsholdsvarmen hos Åge Hareide.

- Før kampen sagde jeg til Zanka, at der ville blive kaos rundt om ham på Brøndby Stadion. Derfor skulle han bevise, han er en voksen mand.

- Jeg synes, han fik vist Hareide, han kan spille i midten i et tre mandsforsvar. Den plads kan han ligeså godt spille som andre. Zanka har her i foråret været rigtig god og jeg synes han bookede en billet (til landsholdstruppen), vurderer Ståle Solbakken.

Var du til fodbold på Brøndby Stadion? Se om du kan spotte dig selv længere nede i artiklen (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Spot dig selv: Var du på Brøndby Stadion?

Efter kampen var der også en del utilfredshed blandt visse 'fans'. Se optagelser af politiets konfrontation med ballademagere efter gårsdagens Brøndby-FCK kamp. (Video: Mathias Øgendal)

106 kommentarer
Vis kommentarer