Derfor brød AaB-anfører sammen

Lucas Andersen var knust over at blive skadet i pokalfinalen. Han kunne ikke selv have forestillet sig en værre oplevelse

En ringe trøst for Lucas Andersen og AaB, måske, men kampen vil formentlig snarere blive husket for balladen med nogle af klubbens fans end nederlaget på banen. Optagelsen her giver en fornemmelse af, hvor hårdt det gik for sig uden for stadion, efter en gruppe AaB-tilhængere var blevet bortvist. Video/stills: Local Eyes/Lars Poulsen/Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det var de færreste - om nogen - der havde glædet sig lige så meget til pokalfinalen som Lucas Andersen.

En sejr ville betyde mere end mesterskaberne med Ajax, sagde han, og anføreren håbede så inderligt, at han fik lov til at løfte pokalen på vegne af sin barndomsklub.

Desto mere knust var han, da han måtte lade sig udskifte mod slutningen af første halvleg. Han havde netop lavet en hælaflevering til Patrick Olsen, da en skade i baglåret brød op igen.

Ærgerlige AaB-spillere efter pokalfinalen onsdag aften. Foto: Lars Poulsen
Ærgerlige AaB-spillere efter pokalfinalen onsdag aften. Foto: Lars Poulsen

Dermed måtte Andersen se resten af kampen fra sidelinjen ude af stand til at hjælpe sine holdkammerater til den sejr, han havde håbet så meget på.

- Det betyder utrolig meget. Det at have muligheden for at vinde en titel med AaB, det at have muligheden for at gøre det med de her drenge, alle de ting sammenlagt - og at jeg så måtte gå ud i første halvleg med noget, som jeg har døjet med inden for de seneste tre måneder, det siger sig selv: Det suger al energi og glæde fuldstændig ud.

En kniv i hjertet
- Det gjorde jo ondt at se resten af kampen udefra, fordi man ikke har mulighed for at hjælpe til, siger Lucas Andersen til tipsbladet.dk.

Hvad værre var: Netop som han lå på græsset og tog sig til låret, kom SønderjyskE foran.

- Jeg får et riv i baglåret på den hælaflevering, jeg laver til Olsen herovre i venstre side. Bliver skadet, ligger ned, ser ikke, hvad der sker, men kan bare høre, at SønderjyskE scorer. Det var en kniv i hjertet. Resten af forløbet var præcis det samme, fortæller han.

Lucas Andersen fik altså sit hjerte knust to gange på få sekunder. Selv hvis han forsøgte, kunne han ikke have fundet på et dårligere udfald af finalen.

- Jeg kunne ikke have skrevet det værre. Hvis jeg skulle have skrevet mit værste mareridt, var det det, der skete i dag. 100 procent, siger Andersen.

SønderjyskE scorede yderligere ét mål i anden halvleg og vandt kampen 2-0. Lucas Andersen har endnu sin første titel med AaB til gode.

Læs denne gribende historie om Liverpool-fanen 'Baus', der kun blev 50 år gammel og døde inden han kunne fejre favoritklubbens mesterskab. Skrevet af hans gode ven gennem 40 år, Ekstra Bladets Klaus Egelund (+)

 

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.