Drama til det sidste: Kvists kanon sikrer FCK pokalen

FC København kan igen i år løfte DBU-pokalen efter en dramatisk finale, hvor AGF ydede flot modstand

William KVist blev matchvinder (Foto: LArs Poulsen)
William KVist blev matchvinder (Foto: LArs Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København kan for andet år i træk lade sig hylde som danske pokalvindere. Det holdt dog hårdt for Ståle Solbakkens mandskab, der måtte igennem en intens og tæt fight mod AGF i en helt fantastisk kulisse, før 2-1 sejren blev sikret af William Kvist i slutfasen.

For selv om AGF’erne kom til København som klare underdogs, stod det klart fra første fløjt, at jyderne ikke havde tænkt sig at stå tilbage for de københavnske forhåndsfavoritter i et Parken, der var klædt helt i hvidt og krydret med romerlys, bannere og næsten 36.000 stemningsfyldte fodboldfans.

‘De Hviie’ åbnede Pokalfinalen bedst og var dygtigst med bolden langs jorden. FCK lurede på kontrastød, når aarhusianerne smed den lille runde væk i fremdrift.

Her kan du høre analyse af pokalbraget

Sådan skal finalen være hvert år

Spot dig selv: Var du i Parken til pokalfinalen?

Den opskrift gav ikke mange chancer til nogen af holdene de første 25 minutter, men tilskuerne i den propfyldte Parken lod sig underholde af masser intensitet, vilje og pokalfight fra begge involverede parter.

Lidt for meget fight for AGF’ernes smag efter 12 minutter, da Jens Jønsson brød igennem i FCK’s felt, og Mikael Antonsson nedlagde AGF’eren med en tackling i maveregionen. Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens fløjte forblev dog tavs, og den første store målchance manglede stadig.

Der skulle en genialitet til fra formstærke Nicolai Jørgensen før dødvandet blev brudt denne Kr. Himmelfartsdag. Kasper Kusk fik efter en lille halv time vristet sig fri i københavnernes venstre side og lagde et millimeter præcist indlæg til netop Nicolai Jørgensen, der på smukkeste vis dirigerede 1-0 målet ind med hælen.

Se Nicolai Jørgensens genialitet til 1-0:

Det var ikke meget, man havde set til den danske landsholdsangriber indtil da, men klasse fornægter sig åbenbart stadig ikke. Kort efter måtte Kasper Kusk lade sig udskifte med en skade, men han nåede altså lige præcis at sætte sit prag på Pokalfinalen.

Efter føringsmålet kunne man som neutral tilhænger frygte, at topholdet ville sætte Superligaens nummer 11 grundigt på plads. FCK sad da også på kampen på dette tidspunkt og havde reduceret AGF’s chancer til dødbolde, som dog kun kom op i den halvfarlige kategori.

Men i første halvlegs dybe tillægstid dukkede Morten ‘Duncan’ Rasmussen pludselig op som trold af en aarhusiansk æske. En lang aflevering fra Daniel Christensen fløj forbi Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, der ville have sin målmand, Thomas Kaminski, ud af buret. Det kom Kaminski ikke, og så kunne AGFs spydspids udligne med en hård inderside, der via Kaminskis fod røg i en høj bue og i netmaskerne.

Skarp Duncan lister den ind til 1-1:
Ekspert glæder sig over Bendtner: Derfor giver FCK-aftale mening

Udligningen gjorde ikke intensiteten mindre på grønsværen, og på vej mod pause røg flere aktører for de to mandskaber i totterne på hinanden, hvilket blev blev løst med et gult kort til hvert hold.

Slagsmålet fortsatte i anden halvleg, hvor det dog blev udkæmpet på mere retfærdig vis på midtbanen. Thomas Delaney og William Kvist udkæmpede nogle drabelige dueller mod AGF’s tre centrale midtbanefolk.

Efter en lille times spil så Delaney og Kvist ud til at have vundet slaget. I hvert fald formåede FCK, efter en jævnbyrdig åbning, at sætte tryk på aarhusianerne, der i en periode på fem minutter havde nok at se til med at sparke bolde væk fra farezonen.

Glen Riddersholms tropper formåede dog at kæmpe sig ind i finalen igen. Men tilbuddene kom stadig kun på dødbolde, og så havde Danny Olsen tre vildskud for en ti’er.

Helt tæt på kom GF’erne ikke i deres opblomstringsperiode, og det udnyttede FCK. Med 12 minutter tilbage af opgøret forsøgte københavnerne et indlæg, som blev kun blev clearet ud til kanten af feltet. Her dukkede William Kvist op, lod bolden snitte jorden og sendte så køligt bolden ind bag Steffen Rasmussen med et kontrolleret spark. Flot mål af FCK’s midtbanemotor, der ellers ikke viser sin målnæse ret ofte.

Kvists kanonkugle sænker AGF:

AGF formåede aldrig at komme med et modsvar til FCK’s føringsmål, og dermed må aarhusianerne vente minimum et år yderligere med at få nyt sølvtøj i pokalskabet, mens FCK nok allerede har gjort plads til mesterskabspokalen ved siden af DBU-Pokalen 2016.

Målscorer William Kvist blev i øvrigt - meget passende - kåret til årets pokalfighter.

William Kvist blev matchvinder i Parken (Foto: Lars Poulsen)
William Kvist blev matchvinder i Parken (Foto: Lars Poulsen)
 

Her udligner Duncan til 1-1:

Her afgører Kvist kampen med 2-1-scoringen

Men blev AGF snydt for straffe: