Efter finalesejr: Nu ryger Laudrup ud i Brøndby

Brøndbys pokalvindere skal op på væggen i foyeren på Brøndby Stadion, hvor de skal erstatte Michael Laudrups doublehold fra 2005

PARKEN (Ekstra Bladet): Alexander Zorniger stod med en sort sprittusch i hånden. Brøndby-træneren havde lige brugt den til at lave en lille, men væsentlig ændring på den gule T-shirt, han stod i.

Finale var streget ud, og med blokbogstaver var der i stedet skrevet winner.

- Hvem der har skrevet det? Det har jeg! Det er fantastisk at stå med et trofæ i hænderne, sagde Brøndby-træneren, da han var landet igen fra luftturen og havde fået givet kæresten Kristina og datteren Liva et par tyske sejrskys.

- Jeg startede som træner for 16 år siden i sjette liga i Tyskland. Nu står jeg som træneren for pokalvinderen for en af de store klubber i Danmark.

- En klub, som ikke kun er kendt i Danmark, men også er velkendt i Europa. At sætte Brøndby på landkortet igen er en stor ting for mig. Ingen tvivl om det, sagde den mest populære tysker i Danmark siden Sepp Piontek.

Billede skal udskiftes
Han har med sin no-nonsense-stil skabt en vindermaskine på Vestegnen. Og det var ganske symptomatisk, at de blågule lynhurtigt slog tilbage efter Silkeborgs føringstræffer.

Inden holdene gik til pause var Brøndby foran 2-1 og kunne fortjent skrive sig ind i historiebøgerne med 3-1-sejren.

Ti år siden er det, at klubben senest vandt et trofæ, og i alt for mange år har spillere, ledere og tilhængere stirret på Michael Laudrups doublehold fra 2005, som er afbilledet i foyeren på Brøndby Stadion.

Nu skal datidens helt skiftes ud med nutidens, og netop billedet af 2005-holdet indgik i Zornigers peptalk op til finalen mod Silkeborg.

- Et af vores mål var at få udskiftet de fyre. De har haft deres plads i historien, men nu ville vi være en del af historien. Og nu ER vi en del af historien, sagde en storsmilende Alex Zorniger.

En øl eller to
Først del af 2018-double er nu hjemme, nu gælder det anden del: Mesterskabet.

- Hvis du vil ses som succesfuld, har du også brug for titler. Nu skal vi fejre lidt i dag uden meget alkohol. De skal fejre det i dag, fordi sejren er i dag og ikke om 4-5-6 dage.

- Vi ved, at de er professionelle nok til at kunne håndtere det. De kommer ikke til at ligge med tømmermænd i morgen tidlig, sagde Zorniger og fik opbakning af anfører Johan Larsson:

- Vi har en stor kamp igen mandag, men vi skal nyde det i hvert fald i aften med en øl eller to. Ingen kan tage fra os, at vi har vundet pokalen. Nu er vi med i historiebøgerne.

- Vi har lykkedes med at skabe noget, og trofæet er en blåstempling. Så nu skal det billede væk. Det er fortjent, og vi ser i øvrigt også bedre ud end dem på det billede...

Per Nielsen er den seneste Brøndby-kaptajn, der har løftet mesterskabstrofæet på Vestegnen. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Her er Brøndbys mestre i dag: Jordomrejse, bar-ejer og gymnasielærer

Brøndby Zorniger jubler efter triumf, men advarer: Pas på FCK
DBU Pokalen To Brøndby-stjerner overstråler alle i Parken
DBU Pokalen Vestegnen vælter: Første Brøndby-triumf i ti år

135 kommentarer
Vis kommentarer