Esbjerg i mirakel-comeback

AaB kommer ikke til at forsvare pokalen, efter nordjyderne i aften smed 2-0 føring mod Esbjerg

Esbjerg præsterede et mirakel-comeback i aftenens opgør mod AaB (Foto: Greges Tycho)
Esbjerg præsterede et mirakel-comeback i aftenens opgør mod AaB (Foto: Greges Tycho)

Utrolige Esbjerg skabte her til aften et pokalturneringens helt store comebacks, da vestjyderne på en fænomenal anden halvleg vendte 0-2 til 4-2 mod AaB og dermed er med blandt de sidste fire i kampen om pokalen.

Vendingen blev sparket i gang på drømmevis, da Emil Lyng fejrede en sjælden plads i startopstillingen med at banke et projektil op i målhjørnet fra 25 meter.

Målet faldt bare fire minutter inde i anden halvleg og gav vestjyderne et glimt af en livline ind i opgøret.

Og AaB fik dermed tilbage af sin egen medicin. Nordjyderne havde vundet mandagens kamp takket være drømmemål fra distancen sat ind af Anders K. Jacobsen og Frederik Børsting.

Emil Lyngs missil lod bestemt ikke AaB noget tilbage. Og med reduceringen var psykologien i kampen pludselig tippet.

Se Lyng tordne reduceringsmålet ind her:

Esbjerg havde alt at vinde. AaB havde alt at tabe. Og det manifesterede sig lynhurtigt i kampen, hvor vestjyderne var konstant aggressive i presset og ikke gav mange tanker til defensiven. Havde AaB  øget til 3-1, så havde det ikke fjernet noget fra Esbjerg. De havde trods alt forsøgt.

Satsningen på at skabe miraklet gav imidlertid pote. Esbjerg valgte at reagere hurtigt, da Jakob Ankersen blev solgt tæt på deadline og hentede Kevin Mensah øjeblikkeligt. Den beslutning blev belønnet, da Emil Lyng midt i anden halvleg fænomenalt sendte Robin Söder fri. Hans afslutning blev pareret af AaB-keeper Nicolai Larsen, men returbolden kunne tre Esbjerg-spillere nærmest slå sten-saks-papir om. Mensah vandt og udlignede.

På det tidspunkt lå udligningen tungt i luften, og Robin Söder havde i to omgange brændt kæmpemuligheder.

Kulminationen kom så kort efter, da de passive AaB’ere atter blev straffet. Kevin Mensah huggede til fra 23 meter, og bolden kilede sig ind i krogen til 3-2.

Se også: Esbjerg-træner kræver solidt forsvar mod AaB

3200 tilskuere på Blue Water Arena eksploderede for hovedpartens vedkommende i ekstase – og selv om AaB til sidst desperat forsøgte at fremtvinge 3-3, så var det helt i orden, da Lasse Rise i slutfasen gjorde det til 4-2.

Trods fire nye folk i startopstillingen fortsatte AaB stilen fra mandagens Superliga-kamp. De forsvarende pokalvindere var især stærke over kanterne til at sætte Esbjerg under pres. Om det var Nicolaj Thomsen over venstre – eller makkerparret Frederik Børsting/Henrik Dalsgaard i højre side, så skabte det konstante problemer for vestjyderne.

Det lå i luften, at det ikke ville holde i længden for Esbjerg. Og kort før pausen brød digerne sammen. Thomas Augustinussen fandt fornemt Henrik Dalsgaard med en diagonalpasning. Landholdsbacken Jonas Knudsen fejlvurderede situationen og efterlod en hel græsmark til AaB-backen. Dalsgaard fandt tæt under mål Nicklas Helenius, der kunne banke AaB på 1-0.

Se Helenius' åbningsmål her:

Fire minutter senere troede AaB, at de var i Parken, da Henrik Dalsgaard atter drønede fri over kanten. Han fandt Nicklas Helenius lige uden for straffesparksfeltet, og hans afslutning fik Thomas Enevoldsen styret forbi Martin Dubravka.

Se Enevoldsens mål her:

Esbjerg var på det tidspunkt i realiteten blevet sat til vægs i tre halvlege i træk. Hvis Esbjerg-tilhængerne i Sydvestkurven tvivlede på holdet, så var det forståeligt... men spillerne ville det altså anderledes.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere