Esbjerg narrede FCK i pokalsemifinalen

Københavnernes to reserveangribere spillede sig blot frem til én målchance i 1-1-kampen mod Esbjerg – og den blev brændt på det skammeligste

Mick van Buren tiljubles af de andre Esbjerg-spillere efter sin udligning til 1-1. (Foto: Lars Poulsen)
Mick van Buren tiljubles af de andre Esbjerg-spillere efter sin udligning til 1-1. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): ’Corner-Corner-Corner-Corner-Cor-ne-li-uuuuus’, lød det midtvejs i første halvleg i Parken. Brølet var naturligvis en hyldest fra FCK-fansene på B-tribunen rettet mod den såre uheldige angriber, der i mandags blev ramt af en helt igennem frygtelig ankelskade mod Silkeborg.

Omkring et halvt års pause til Andreas Cornelius lyder de første prognoser på, og derfor var der naturligvis ekstraordinært fokus på FCK’ernes to reserveangribere, Steve De Ridder og Björn Sigurdarson, der begge havde fået chancen fra start i pokalsemifinalen mod Esbjerg.

Se også: Flæskede Cornelius bevidst: Jeg ville stoppe ham

1-1 endte det opgør og det kunne vestjyderne være bedst tjent med, mens FC København omvendt må ærgre sig gule og grønne (ej at forveksle med gule og blå, hvilket er en ganske frygtelig ting i den ’hvide del’ af København!), da hjemmeholdet satte sig massivt på opgøret i de første omkring 60 minutter. Her var FCK’erne gang på gang nærgående, men de farlige indslag kom ingenlunde fra d’herrer Sigurdarson og De Ridder, men derimod fra Nicolai Jørgensen og i særdeleshed Youssef Toutouh.

Sidstnævnte bragte FCK foran efter ti minutters spil, da han udnyttede en grov fumlefejl af Ryan Johnson Laursen, der ganske givet har A-landsholdspotentiale inden for en overskuelig årrække, men så alt andet end prangende ud i situationen.

Tre minutter senere var Toutouh atter på spil, da han følte et direkte frispark omkring en halv meters penge forbi det ene målhjørne. I mandagskampen scorede Toutouh direkte på frispark, hvilket faktisk var FCK’s første scoring på den måde siden en pokalkamp i Lyngby forrige år. Og minsandten om ikke Toutouh endnu engang var på spil midtvejs i første halvleg, da han omkring straffesparkspletten sendte en flad afslutning kort forbi Esbjerg-målet.

Se også: Ny Parken-formand står fast: Vi sælger intet fra

Sigurdarson og De Ridder så man fortsat ikke meget til. Kampuret skulle faktisk runde de 60 minutter, før de endelig viste noget farligt i FCK-offensiven. De Ridder smed et indlæg ind i hovedet på Sigurdarson, men islændingen misbrugte belgierens oplæg på det skammeligste, da han headede direkte på kvikt reagerede Martin Dubravka i det vestjyske mål.

Midtvejs i anden halvleg sendte Esbjerg Mick van Buren på banen, og han skulle blot bruge fem minutter på at udligne til slutresultatet 1-1. Hollænderen var tæt på offsidegrænsen, da han headede bolden ind bag Stephan Andersen, men målet blev – sådan så det unægtelig ud – korrekt anerkendt.

I kampens første tillægsminut var Björn Sigurdarson, tro det eller ej, tæt på at afgøre forestillingen med en hård og flad afslutning, men endnu engang reagerede Martin Dubravka lynsnart.

Der lød en del buh-råb fra størstedelen af de blot 6308 tilskuere i Parken, da Jens Maae fløjtede opgøret af, og Esbjerg står nu med fine chancer for at komme i pokalfinalen, hvor en sandsynlig modstander sagtens kunne blive FC Vestsjælland – hvem havde egentlig set den komme?!

Der er returopgør i Esbjerg om to uger.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere