Esbjerg slog bovlamme midtjyder

Vestjyderne gik sikkert videre i DBU Pokalen

Følg Fodbold

Nedprioritering... vrøvl!

FC Midtjylland affærdigede på forhånd, at den startformation, der blev sendt i aktion i pokalen mod Esbjerg, var et udtryk for, at pokalturneringen ikke blev taget seriøst.

Så lad os kalde det rettidig omhu og kløgt, da FCM mod Esbjerg valgte at starte med Kristian Bak og Tim Sparv - to mand der er ramt af karantæne i Parken. Og ud over de to var Francis Dickoh eneste mand med mere end en håndfuld kampe i startformationen på Blue Water Arena.

Men der skal selvfølgelig heller ikke læses alverden ind i, at den evigt skadede angriber Tim Janssen var blevet betænkt med en startplads... på den centrale midtbane. Manden har ikke spillet for ulvene siden en indskiftning i 1-4 nedturen mod Panathinaikos.

Se alle målene her

Matchet op mod et Esbjerg-mandskab i stort set stærkeste opstilling, så lignede det på forhånd en walkover for pokalvinderne fra 2013.

Og så var FCM-træner Glen Riddersholm så tæt på at få geni-stemplet som overhovedet muligt efter få minutter. For midtbane-overraskelsen Tim Janssen blev spillet genialt igennem alene med Esbjergs pokal-keeper Jeppe Højbjerg. Men hollænderen har ikke scoret siden foråret, og hans afslutning denne aften manglede den fornødne koldblodighed.

De friske FCM-spillere lignede faktisk et hold, der havde tænkt sig at trodse alle de dystre spådomme. Men efter et kvarter blev den spinkle håb om en overraskelse knust, da FCM-defensiven blev fanget langt fremme. Jakob Ankersen kom solo igennem og lobbede bolden over FCM’s keeper Lasse Heinze. Da han lige før målstregen skulle proppe åbningsmålet i kassen, så blev han pløjet ned af Francis Dickoh.

Udvisningen var ikke til diskussion, og straffesparket omsatte Jakob Ankersen trods det våde føre knasttørt.

Se målet her

Vestjyderne var her efter i kontrol med opgøret og billetten til kvartfinalen kom aldrig i fare, selv om FC Midtjylland i kortere perioder spillede fint med.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+