FCK finaleklar efter pokaldrama - Jørgensen matchvinder igen

Nicolai Jørgensen sikrede FCK den fjerde pokalfinale i løbet af de seneste fem år

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FCK mod Brøndby. Nu har han scoret tre mål mod Brøndby på fire dage. (Foto: Lars Poulsen)

FC København er klar til den 11.pokalfinale i historien. Det står klart efter 1-0 sejren på Brøndby Stadion, hvor 18.005 tilskuere så på. FCK vandt samlet 2-1 efter de to pokalsemifinaler.

Martin Ørnskov var tæt på udligning kort før tid, da han fik chancen i feltet. Men reservemålmanden Thomas Kaminski dykkede ned ved den ene stolpe og reddede forsøget.

Nicolai Jørgensen blev matchvinder for FC København og sikrede finalepladsen med en solopræstation ti minutter før tid i en intens kamp med mange dueller og mere fight end poleret spil fra de to mandskaber.

Nicolai Jørgensen modtog bolden nogle få meter inde på Brøndbys banehalvdel fra Thomas Delaney, gik solo mod Brøndby-målet med en halsende Martin Ørnskov efter sig.

Her sender Nicolai Jørgensen FCK i finalen:

Nicolai Jørgensen, der forud for scoringen ikke havde sat mange fødder rigtigt på Brøndby Stadion, drev bolden frem og fra kanten af feltet sparkede han fladt uden for Frederik Rønnows rækkevidde. Brøndby-forsvaret virkede en anelse passive og gik ikke frem for at presse Nicolai Jørgensen.

En eminent solopræstation af landsholdsspilleren, der har gjort ondt på Brøndby de seneste dage. I søndags scorede han to gange i 2-0 sejren.

Nicolai Jørgensen var millimeter fra at blive dobbelt målscorer, da han tæt under mål sparkede fladt forbi.

Med 1-0 sejren over rivalerne fra Brøndby er FC København i pokalfinalen for tredje år i træk og for fjerde gang i løbet af de seneste fem år.

FC København har nu spillet 17 pokalkampe de seneste tre år, hvor de blot har tabt én kamp.

Rasende over udskiftning
Ståle Solbakken satsede offensivt efter en times spil med indskiftningen af Federico Santander og Yussuf Toutouh.

Det gik ud over William Kvist og Benjamin Verbic. Sidstnævnte var tæt på at komme i håndgemæng med Ståle Solbakken i umiddelbar forlængelse af udskiftningen.

 Sloveneren var tydeligvis utilfreds med at blive skiftet ud. Han ville ikke hilse på Solbakken i forbindelse. Nordmanden tog fat i kravetøjet på Verbic, mens han skældte ud.

Ståle overraskede Brøndby
Ståle Solbakken havde skiftet ud på fem pladser fra søndagens 2-0 sejr over Brøndby. Til trods for de mange udskiftninger overraskede han Brøndby med en 3-5-2 formation.

En usædvanlig opstilling fra nordmanden, der altid spiller 4-4-2. Men med kun én angriber hos Brøndby valgte Solbakken at skubbe sine til backs – Christoffer Remmer og Ludwig Augustinsson – en smule længere frem på banen.

En taktik, der overraskede Brøndby i startfasen af opgøret, hvor FCK dominerede og lagde et enormt pres på hjemmeholdet.

Det gav et par gode muligheder i startfasen af opgøret. Benjamin Verbic forsøgte sig med et langskud, som Frederik Rønnow måtte ud i fuld længde for at afværge.

William Kvist var også tæt på, da han fra kanten af straffesparksfeltet fik en returbold efter et hjørnespark. Et kort aftræk og et fladt spark var tæt ved at overliste Frederik Rønnow. Men den velspillende Brøndby-keeper nåede ned til afslutningen, på trods af, at han så den meget sent.

Tæt på straffespark
Brøndby kom mere med i opgøret som halvlegen skred frem. Kampens dommer, Jakob Kehlet, undlod at fløjte for straffespark, da Erik Johansson havde fat i Teemu Pukki i straffesparksfeltet.

Umiddelbart forinden var den finske angriber spillet helt fri i dybden af Thomas Kahlenberg efter en situation, hvor Mathias Zanka Jørgensen blev fanget på mellemhånd oppe ved banens midterlinje.

Teemu Pukki trak fri af Thomas Kaminski og havde et tomt mål foran sig, men han blev presset bagfra af Erik Johansson, der sørgede for, at finnen sparkede over mål i situationen.

Var du til fodbold på Brøndby Stadion? Se om du kan spotte dig selv længere nede i artiklen (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Spot dig selv: Var du på Brøndby Stadion?

Bliver Brøndby snydt for straffe her?:

219 kommentarer
Vis kommentarer