Annonce:
Annonce:

FCK's uventede pokalhelt sender melding til Ståle

Årets pokalfighter Stephan Andersen blev med en super redning og en assist afgørende for FC København i 3-1-sejren over hans tidligere klub Brøndby

Annonce:
Følg Fodbold

PARKEN (Ekstra Bladet): Kristi himmelfartsdag 2008 var han med til at hente pokalen til Brøndby, Kristi himmelfartsdag 2017 forhindrede han, at det skete igen...

FCK-keeper Stephan Andersen var hård ved sin tidligere arbejdsgiver. Han havde flere flotte redninger og især én vil frustrere Brøndby-folket længe.

WAUW! Pokal-tifoer i topklasse: Se tørklæde-havet og kæmpebanneret her

Kort efter pausen – ved stillingen 0-0 – forhindrede 35-årige Stephan Andersen med en fornem refleksredning, at Pukki bragte Brøndby foran, og kort efter lagde han såmænd selv op til Cornelius’ første scoring med et langt udspark.

- Det er en fin redning, jeg får lavet på Pukki. Den er kampafgørende. Og at det også blev til en assist er bare skønt at kunne skrive på cv’et.

- Det er ikke så tit, at det sker, sagde Stephan Andersen.

Annonce:

Derfor blev Stephan Andersen kampens spiller: Se de flotte redninger

Kan stadig

Normalt varmer han bænk, men pokalturneringen er reservens turnering i FCK, og Kristi himmelfartsdag var det bestemt ingen ulempe for københavnerne, at danske Andersen og ikke svenske Olsen stod imellem stængerne.

- Jeg gjorde det, jeg er ansat til, så er den ikke meget længere. Men selvfølgelig er jeg rigtig glad for min egen præstation og glad for at kunne gøre en forskel.

Her er pokal-karaktererne: To FCK'ere helt i top

- Det er dejligt at få lov at stå en god kamp og få lov at vise, at jeg stadig kan, selv om jeg ikke har spillet i lang tid, sagde Stephan Andersen, der har været reserve hos mestrene i knap halvandet år.

En brækket ankel betød, at FCK i januar 2016 så sig nødsaget til at hente Robin Olsen, og den svenske landsholdskeeper har stået lige siden.

Annonce:

Stephan Andersen spillede sig aldrig af holdet, så det var ikke, fordi han skulle ind og bevise noget mod sin tidligere klub i pokalfinalen.

62398444.jpg
Cadeau til Brøndby

- I hele min FCK periode har jeg vist, at jeg kan levere varen og er bundsolid, så jeg skulle bare ind og spille mit spil, sagde Andersen, der trods en noget fremskreden fodboldalder ikke har opgivet drømmen om igen at blive Ståle Solbakkens foretrukne i buret:

- Hvis Robin bliver solgt, kommer der en ny, men om Ståle så vil spille med mig eller ej, må tiden vise.

Ren rock n’ roll: 13 nødvendige ting du skal vide om pokaldramaet

- Men er det ikke lidt spild, at en så god målmand som dig sidder på bænken?

- Det må du spørge Ståle om. Det er jo ikke mig, der er træner ... så havde jeg spillet hver eneste uge!

- Men jo selvfølgelig er det lidt spild, men jeg håber, at han så lidt i dag, sagde Stephan Andersen, der i kraft af sine fornemme redninger og andel i Cornelius’ føringstræffer blev valgt som årets pokalfighter.

Annonce:

Det her MÅ du ikke misse: Her er tordenmålet alle vil snakke om

- Når det lige er sunket ind, vil jeg uden tvivl tænke tilbage på det med stor glæde. Der er mange gode navn på den pokal, sagde Andersen og sendte i sejrens stund en tak til Brøndby-tilskuerne for at skabe en fed kulisse i Parken:

- Det her er noget sjovere end en pokalfinale med 15.000-20.000 tilskuere. Brøndby var med til at skabe en fantastisk kulisse, og det var en kamp på et internationalt niveau. Så stort cadeau også til dem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: