FCV snublende tæt på pokalfinalen

Der var meget langt til de store fodboldoplevelser i Slagelse, da SønderjyskE besøgte FC Vestsjælland i første pokalsemifinale-opgør

Apostolos Vellios og Jan Kristiansen med en grimasse, der kan passe på en 2-0-sejr i pokalsemifinalen. (Foto: Lars Poulsen)
Apostolos Vellios og Jan Kristiansen med en grimasse, der kan passe på en 2-0-sejr i pokalsemifinalen. (Foto: Lars Poulsen)

SønderjyskE-træner Lars Søndergaard havde inden det første opgør af pokalsemifinalen mod FC Vestsjælland i Slagelse spekuleret i, at opgøret kunne blive unødigt taktisk og henholdende spillet, da der nu også skal spilles returopgør.

Dette var dog ikke en indstilling, hjemmeholdet som udgangspunkt abonnerede på. Selv om manden med ansvaret for måltavlen de første par minutter af kampen fejlagtigt havde tildelt SønderjyskE et mål, var det FC Vestsjælland, der tog initiativet fra start.

Se tv fra kampen i billedvinduet over artiklen.

Især Osama Akharraz og topscorer Rasmus Festersen udgjorde en konstant trussel for gæsternes forsvar, og allerede efter seks minutter fik Rasmus Festersen en stpr chance midt for mål, men han kunne ikke forhindre sin ellers fine halvflugter at suse lige over overliggeren.

Det var fortsat hjemmeholdet, der var boldbesiddende størstedelen af tiden, og kun glimtvis så man noget til SønderjyskE, typisk med anfører Henrik Hansen som omdrejningspunkt.

Efter 20 minutter var det dog gæsterne, der, stik imod spil om ikke chancer, var meget tæt på føringsmålet. Marvin Pourié fik for meget plads og trykkede af fra udenfor venstre side af feltet, men bolden gik tæt forbi nærmeste opstander i FCV-målet.

Kort efter indkasserede samme Pourié fortjent kampens første advarsel for en unødvendig nedsavning af Peter Nymann.

SønderjyskE-anfører skadet
Hjemmeholdet forsøgte fortsat at profitere af boldbesiddelsen, men havde svært ved at spille sig igennem til egentlige chancer, og symptomatisk var Jukka Raitalas langskud kort over mål efter 29 minutter en af deres bedste i halvlegen.

Efter 36 minutter slog gæsterne så kontra igen, men en misforståelse mellem Pourié og Henrik Hansen ødelagde den ellers ret gode chance for den tyske lejesvend.

Det virkede herefter som om, den tiltagende modvind begyndte at dræne hjemmeholdets kræfter, og SønderjyskE trådte samtidig et stykke længere frem på banen. Det til trods var der stadig noget langt mellem snapsene, og der skulle et semi-drop fra keeper Thomas Mikkelsen i FCV-målet til at få pulsen op over Bjørn Paulsens langskud efter 41 minutter. Keeperen klarede dog frisag, og pausestillingen 0-0 bar vidne om en lang og trist affære i første halvleg.

Fire minutter inde i anden halvleg kom Apostolos Vellios som den første til chance, men hans flyvende hovedstød var for upræcist og voldte ingen problemer for Marin Skender i målet.

Det gjorde modvinden til gengæld, som nu sammen med gedigen støvregn arbejdede imod SønderjyskE. Skender måtte derfor usikkert bokse et ellers harmløst indlæg væk efter 50 minutter, og minuttet efter faldt Vellios i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Efter 57 minutter skiftede SønderjyskE Morten Beck ind for den småskadede anfører Henrik Hansen.

FCV slår til
Minuttet efter kom Osama Akharraz en chance, som opstod tilfældigt efter et indlæg, men den vævre FCV-spillers skud fra tæt hold blev blokeret.

Efter 63 minutter var det så Rasmus Festersen, der blev spillet fri i dybden, men igen var afslutningen for upræcis og gik centimeter forbi målet.

Seks minutter senere kom så den forløsende og vel fortjente 1-0-scoring til FC Vestsjælland, da Eggert Jónsson kunne banke en nedfaldsbold ind bag Skender.

Scoringen fik gæsterne ud af starthullerne, og kampen livede endelig lidt op.

Der var løse chancer i begge ender, hvor henholdsvis Festersen og Pourié hele tiden lurede på deres chance. Det var dog gæsterne, der nu overvejende var boldbesiddende.

Begge hold skiftede ud, og ind kom Mikael Uhre for en anonym Songani, og hos hjemmeholdet kom Jan Kristiansen ind for Peter Nymann.

Det sidste skulle vise sig rigtig fornuftigt, for efter 85 minutter lagde Kristiansen bolden ind i feltet til Vellios, som sikkert øgede til 2-0.

Til sidst brød solen symbolsk frem over Harboe Arena, hvor man måtte vente utrolig længe på de to snapse, der trods alt kom.

FC Vestsjælland står således med de bedste kort inden returopgøret.

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere