Fiasko lurede: Brøndby redder æren efter Hillerød-chok

Alexander Zornigers mandskab vågnede først efter pausen, hvor tingene blev sat på plads med tre scoringer

Brøndby overvandt chok-start fra Hillerød og kunne booke billetten videre i pokalturneringen efter en 4-1-sejr. Foto: Lars Poulsen
Brøndby overvandt chok-start fra Hillerød og kunne booke billetten videre i pokalturneringen efter en 4-1-sejr. Foto: Lars Poulsen

HILLERØD (Ekstra Bladet): Brøndby balancerede på randen af en pokal-fiasko mod 2. divisionsmandskabet fra Hillerød efter en forfærdeligt første halvleg, men i anden halvleg vågnede Alexander Zornigers mandskab og fik vist niveauforskellen på de to mandskaber.

4-1 vandt de forsvarende pokalvindere fra Brøndby, der altså undgik et tidligt pokalexit som det tidligere er sket de senere år mod lavere rangerende mandskaber som Varde og Hvidovre.

Det lignede ellers noget af en fiasko for Brøndby-mandskabet, der var meget på hælene i første del af opgøret.

Hillerød kom på 1-0 efter en fin scoring fra Mikkel Andersen. Siden udfordrede Hillerød faktisk Brøndby-defensiven i flere situationer. Og det var faktisk uheldigt, at hjemmeholdet foran næsten 3000 tilskuere ikke kom på både 2-0 og 3-0.

De havde i hvert fald mulighederne til det i løbet af den første halve time, hvor Brøndby-spillerne slet ikke havde taget presspillet med til Hillerød.

Brøndby leverede panikbold og det virkede hovedløst på banen. Alexander Zorniger havde skiftet ni mand fra startformationen i søndagens 2-3 nederlag mod AGF. Kun Simon Tibbling og Hjörtur Hermannsson havde fået genvalg. Resten var nye spillere, hvor kun få greb chancen.

Brøndby fik udlignet kort før pausen, da Mikael Uhre scorede efter et hjørnespark fra Besar Halimi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hillerød viste tænder i første halvleg, hvor 2. divisionsklubben bragte sig foran mod Brøndby. Foto: Lars Poulsen
Hillerød viste tænder i første halvleg, hvor 2. divisionsklubben bragte sig foran mod Brøndby. Foto: Lars Poulsen

Niveauforskellen på de to mandskaber blev mere tydelig efter pausen, hvor Brøndby var langt mere aggressive og dynamiske. Ikke mindst i kraft af fine præstationer centralt fra Besar Halimi og Kasper Fisker, to af reserverne til den centrale midtbane.

De to små, teknisk velfunderede spillere blev også Brøndbys målscorere efter pausen.

Kasper Fisker med det kolde højreben fra kanten af feltet, mens Besar Halimi scorede et fremragende mål fra distancen med venstrebenet.

Mod slutningen satte indskiftede Ante Erceg tingene på plads med en iskold afslutning efter et koks i Hillerød-forsvaret.

Det mest underholdende indslag torsdag aften i Hillerød fandt sted på tilskuerpladserne, hvor Brøndbys afgående sportsdirektør Troels Bech flittigt måtte stille op til foto-seancer med ivrige Brøndby-fan.

Det gjorde sportsdirektøren med et stort smil og en skæv kommentar:

- Det skuffer mig lidt, at ingen endnu har foreslået et nøgenbillede!

Se også: Brøndby forkæler fans for 10 millioner kroner: Se billederne her

Se også: Her er tallene Brøndby-stjernen ikke vil se: Kun én er dårligere

Se også: Drømmemål på stribe: Forrygende AGF-show sender Brøndby i knæ

TILBAGE: 28. september indtager spillere verden over igen den virtuelle bane. Foto: EA Sports. Sport og Spil Vi har testet FIFA 19 - her er de store ændringer

1 af 11 Foto: Lars Poulsen
2 af 11 Foto: Lars Poulsen
3 af 11 Foto: Lars Poulsen
4 af 11 Foto: Lars Poulsen
5 af 11 Foto: Lars Poulsen
6 af 11 Foto: Lars Poulsen
7 af 11 Foto: Lars Poulsen
8 af 11 Foto: Lars Poulsen
9 af 11 Foto: Lars Poulsen
10 af 11 Foto: Lars Poulsen
11 af 11 Brøndby overvandt chok-start fra Hillerød og kunne booke billetten videre i pokalturneringen efter en 4-1-sejr. Foto: Lars Poulsen
77 kommentarer
Vis kommentarer