Før fredagens pokalfinale: Stor risiko for tomme pladser

- Det er ikke holdbart sikkerhedsmæssigt, hvis vi har FCM-fans på nedre A-tribunen og Brøndby fans på øvre A-tribunen, siger DBU’s pressechef, Jacob Wadland

Brøndby vandt pokalfinalen sidste år med en sejr over Silkeborg. I den kamp var der neutrale tilskuere placeret på øvre A-tribunen over Silkeborgs fans. Det kommer ikke til at ske i år. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Brøndby vandt pokalfinalen sidste år med en sejr over Silkeborg. I den kamp var der neutrale tilskuere placeret på øvre A-tribunen over Silkeborgs fans. Det kommer ikke til at ske i år. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Op imod 18.000 Brøndby fans har allerede sikret sig billet til fredagens pokalfinale mod FC Midtjylland. Og meldingerne fra Brøndby har været, at klubben kunne fylde Parken to gange.

Men der kommer ikke flere Brøndby-fans i gule trøjer i Parken, selv om reelt stadig er ledige billetter.

De to finalehold fik hver 15.000 billetter. Brøndby solgte sin andel på rekordtid. Siden fik klubben en ekstra portion, mens FC Midtjylland har afsat 10.000 af billetterne til egne fans.

- Vi har aldrig haft så mange fans til en pokalfinale. Vi er stolte over at have afsat 10.000 billetter, siger Jacob Jørgensen, kommerciel direktør i FC Midtjylland.

Derfor er der nu et sted mellem 2-3000 billetter, der ikke er afsat og ikke kommer ud i frit salg.

- FC Midtjylland har haft svært ved at sælge alle de billetter, som klubben har fået til salg. Derfor bliver der lige nu udbudt billetter i salg til blandt andre superligaklubber samt klubber i 1. og 2. division, forklarer Jacob Wadland, pressechef i DBU.

 

Risikoen er for stor
Han uddyber:

- Vi kan ikke sende de resterende billetter i offentligt salg. Der er tale om billetter til afsnittet på øvre A-tribunen. Lige nedenunder sidder FCM-fans. Derfor kan vi sikkerhedsmæssigt ikke udbyde billetterne på øvre A i offentligt salg, fordi vi ved, at mange Brøndby fans gik forgæves, da salget var åbent, og derfor er det meget sandsynligt, at rigtig mange Brøndby fans ville købe billetter, der blev sat i offentligt salg.

- Det er en sikkerhedsmæssig uholdbar situation, hvis du har Brøndby fans på øvre afsnit og FCM-fans på nedre afsnit på samme tribune. Vi har aftalt med de to klubber, at det ikke går med to fanfraktioner så tæt på hinanden.

- Vi kan ikke udelukke risikoen for tomme pladser i Parken. Vi vil rigtig gerne fylde Parken, men vi kan ikke gøre det ved at gå på kompromis med sikkerheden, som har den højeste prioritet hos os som arrangør, forklarer Jacob Wadland.

Brøndby er i pokalfinalen for tredje år i træk. På fredag er der risiko for tomme pladser, fordi DBU ikke vil udbyde billetterne på øvre A-tribunen i frit salg. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Brøndby er i pokalfinalen for tredje år i træk. På fredag er der risiko for tomme pladser, fordi DBU ikke vil udbyde billetterne på øvre A-tribunen i frit salg. Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

Andre regler sidste år
I Brøndby har man forståelse for, at DBU som arrangør kan disponere over resterende billetter. Men når det kommer til mulige tomme pladser, er der lidt forundring at spore på Vestegnen, fordi det sidste år godt kunne lade sig gøre med et neutralt afsnit af tilskuere på øvre A-tribunen over Silkeborg fans, der var placeret på nedre A-tribunen.

- Vi er ikke blevet inkluderet i dialogen om eventuelle nye sikkerhedsmæssige overvejelser omkring de afsnit, FCM ikke kan sælge. DBU er dog i sin gode ret som kamparrangør til at forvalte billetfordelingen som de ønsker uden at involvere os. Vi noterer os dog, at det til sidste års pokalfinale mod Silkeborg var muligt at placere et neutralt afsnit over Silkeborgs afsnit på nedre A, selvom der givetvis også var en blanding af Brøndby og Silkeborg sympatisører blandt de neutrale fans i dette afsnit, hvilket forløb uden problemer, siger kommunikationschef i Brøndby, Christian Schultz og slår fast:

- Hvad angår billetsalg til pokalfinalen, så solgte vi vores afsnit i forrige uge, og så er det DBU der som kamparrangører har snor i antallet af solgte sæder i de øvrige afsnit på stadion og hvilke afsnit der p.t. vil stå tomme til pokalfinalen. Jeg er sikker på at både DBU og vi er helt enige om, at tomme sæder til en pokalfinale, som har alle forudsætninger for at blive udsolgt, vil være ærgerligt, ikke blot for de almindeligt fodboldinteresserede som gerne vil ind og se en pokalfinale med venner og familie, men også for pokalturneringen som helhed, pointerer han.

Sådan står Brøndby før finalen

Fredag spiller Brøndby den tredje pokalfinale i træk. Her er en status over, hvordan det står til på Vestegnen:

* Sejre skaber selvtillid. Brøndby havde behov for en succesoplevelse før pokalfinalen oven på et ustabilt mesterskabsspil.

* Marvin Schwäbe er begyndt at tage med hænder. Tyskeren efterlod et stærkt indtryk for indsatsen mod FCN.

* 2-0 sejren mod FCN var første gang i 16 kampe – ikke siden december mod Hobro – at Brøndby spillede til nul.

* Dominik Kaiser er i rigtig god form for tiden. Han scorede, fik en time og ligner en nøglespiller for Brøndby i finalen.

* Hany Mukhtar og Kevin Mensah blev sparet mod FCN og har friske ben til finalen. Dog spillede Mukhtar den sidste halve time.

* Jens Martin Gammelby har taget store skridt i foråret. Han har stærke offensive kvaliteter, men skal stadig blive lidt mere stabil defensivt.

* Scoringskrisen fortsætter for Kamil Wilczek, der nu ikke har scoret i alle otte kampe i mesterskabsspillet.

 

Martin Retov skiftede Dominik Kaiser ud, men det var ikke fordi tyskeren var dårlig. Han scorede og blev sparet lidt, så han har energi til fredagens vigtige pokalfinale mod FC Midtjylland. Foto: Lars Poulsen. Brøndby - 16. maj. 2019 - kl. 13:08 Retov: Pokaltriumf er større end bronze

Se også: Fyret Brøndby-træner bejler til nyt job

137 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere