Gå hjem Cristiano, Silkeborg kan også

Silkeborg leverede et uimodståeligt pokal-comeback og eliminerede Randers FC efter forlænget

Silkeborg rejste sig efter en tidlig scoring fra Randers FC. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Silkeborg rejste sig efter en tidlig scoring fra Randers FC. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Hvad Cristiano Ronaldo kan, kan Silkeborg også.

Peter Sørensens tropper er i semifinalen af DBU Pokalen efter et drømme-comeback mod Randers FC, der blev kronet på suveræn vis, da centerforsvareren Jeppe Geertsen saksesparkede afgørelsen i nettet netop som anden halvleg af den forlængede spilletid var sat i gang.

Et hjørnespark fra Silkeborg blev ikke ekspederet væk konsekvent nok af kronjyderne og så dumpede kuglen lige ned i Jeppe Geertsens saks.

Inden vi nu trækker trådene til Cristiano Ronaldo for hårdt op, så skal træfferen for god ordens skyld nedgraderes til et fattigmands-saksespark. Geertsen leverede vel et baglæns væltespark.

Men nu afgøres fodbold ikke af stilkarakterer, men af mål. Og afslutningen tog en perfekt bue ind over Frederik Due i Randers FC-målet og endte i nettet til 2-1 føring til gæsterne.

Og det var fortjent belønning til Silkeborg, der var blevet stærkere og stærkere som kampen skred frem. Overtaget var mærkbart som den ordinære kamp gik mod afslutningen, og dominansen fortsatte i den forlængede.

Derfor var det også helt logisk, at Silkeborg ikke alene forsvarede føringen, men også udbyggede den i slutfasen, da Marc Rochester snoede sig gennem Randers-defensiven og gjorde det til 3-1 og sikrede pladsen i semifinalen.

Kampen viste også. at Magnus Mattsson ligner mere og mere spilleren, der kan udfylde hullet efter Robert Skov. Det var den vævre Silkeborg-spiller, der bragte gæsterne tilbage i kampen, da han huggede et frispark ind fra 25 meter kort før pausen.

Det er muligt, at Silkeborg ikke ender med at hæve pokalen, men de kan i det mindste prale med, at være den klub, der var i aktion i flest minutter i årets udgave af DBU Pokalen.

Forlænget spilletid mod Lyngby i ottendedels-finalen, forlænget mod HIK i tredje runde - og den kamp endte tilmed ud i en en helt ny kamp efter straffesparksfadæsen.... og nu i semifinalen efter forlænget spilletid.

Nu skal sundhedsstaben i klubben så på overarbejde. 120 minutter i benene til nøglespillere som Jens Martin Gammelby og Tobias Salquist før nedryknings-gyset mod AGF på søndag var ikke optimalt.

Alvorligt knæskadet: Brøndby-profil ude af guldkampen

Randers-fan fik hjertestop på tribunen: Nu er der godt nyt

FCK røget ud af storklubbernes loge