Genopstanden stjerne bag fynsk fest

Bashkim Kadrii viste vejen for OB, der står med det ene ben i pokalsemifinalen

Bashkim Kadrii var sublim og stod bag OB's tidlige føringsmål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bashkim Kadrii var sublim og stod bag OB's tidlige føringsmål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han har været helt væk dette efterår. Både formmæssigt og fra startopstillingen.

Men denne anden søndag i advent viste Bashkim Kadrii glimt af sit topniveau, og det var nok til at skabe en fynsk fest mod de forsvarende pokalmestre fra Randers, der skal have gang i et større comeback på søndag i Odense for at komme videre i turneringen.

Fynboerne nærmest belejrede værternes felt fra første fløjt, og det gik stærkt, når OB kombinerede på Randers’ banehalvdel.

Det skabte en friløber til Bashkim Kadrii allerede efter fire minutter, men den formsvage angriber lobbede bolden højt, højt over Patrik Carlgrens mål.

Så kunne man bruge megen spalteplads på at beskrive Bashkim Kadriis forfald dette efterår. Men inden kuglepennen for alvor blev varm, spolerede spydspidsen selv den strøtanke.

Kadrii blev igen sendt af sted i dybden, og fra en langt spidsere og sværere position end få minutter tidligere slaskede angriberen læderet forbi Patrik Carlgren.

Første mål af Bashkim Kadrii siden 1. september, da han nettede i pokalen mod FC Roskilde. Lettelsen lyste da også ud af øjnene på Kadrii. Det var tydeligt helt op på pressepladserne.

Lettelsen var ikke til at tage fejl af. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lettelsen var ikke til at tage fejl af. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Så havde den talstærke og højlydte udebanesektion for alvor noget at glæde sig over, og måljublen gik direkte over i 817-hyldesten af Lars Høgh. Ikke et fynsk øje var tørt.

Der skulle gå 21 minutter, før de forsvarende pokalvindere vågnede op fra adventsluren. Hans Christian Bernat tabte en afslutning fra Jakob Ankersen direkte ud til Tosin Kehinde, men nigerianeren fyrede returen forbi fra kort afstand.

Det var OB, der var klart bedst. Randers havde med stor sandsynlighed torsdagens Conference League-gyser mod AZ Alkmaar i tankerne.

Samtidig satte OB vel den bedste halvleg sammen dette efterår. Derfor var det helt fortjent, at Mads Frøkjær fordoblede føringen fem minutter inden pausen.

Også Mads Frøkjær var i hopla i en sprudlende OB-offensiv. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Også Mads Frøkjær var i hopla i en sprudlende OB-offensiv. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Simon Piesinger fejlbedømte en lang bold, hvilket gav Bashkim Kadrii et godt afsæt i venstre. Indlægget blev clearet dårligt af Oliver Bundgaard, og så stod Frøkjær fri i det lille felt. 2-0.

Det var ikke forbi Randers var uden chancer. Alhaji Kamara burde have reduceret inden pausen, men Kamara var uskarp stik imod sædvane, da han ellers stod helt fri i feltet.

Værterne fik endda spillets største chance kort inde i anden halvleg, da Alexander Juel Andersen blokerede en afslutning med hånden. Straffesparket var ok, men Tosin Kehinde sparkede på indersiden af stolpen.

Tættere på kom et semi-ramponeret Randers-mandskab i sagens natur ikke. Nu skal alle sejl sættes til for at gå videre i Europa på torsdag, og så er der stadig en spinkel chance for at forsvare pokalen med et mindre mirakel på Fyn...

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør andet afsnit Ekstra Bladets nye podcast 'Agenterne' herunder eller i din podcastapp. I afsnittet fortæller vi om Daniel Aggers mange muligheder, da han var på toppen af sin karriere

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.