GIGANT-fejl af dommeren

Uheld Kevin Mensah blev pokalhelt, men Vendsyssel snydt af dommerfejl

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Træneren hed for anden kamp i træk Martin Retov, men derfor var den fyrede Alexander Zornigers ideer ikke røget i skraldespanden.

Resultatet af omskolingen af den tidligere Viborg- og Esbjerg-angriber Kevin Mensah til back blev vist frem i aften i Hjørring, da Brøndby spillede sig i semifinalen i pokalturneringen med en diskutabel 2-0 sejr.

Hjemmeholdet blev snydt for en udligning, da dommer Michael Tykgaard var den eneste, som så, at Emmanuel Ogude var offside, da den tidligere B 93’er med et kvarter tilbage sendte bolden i nettet til 1-1.

Selv om den tilbagevendte Kevin Mensah efter en lang pause var blevet rykket tilbage i bagerste geled, havde han ikke glemt at score.

Det var Alexander Zorniger, som så en back i Kevin Mensah, da jagten på at finde en gardering for Jens Martin Gammelby kiksede i vinterens transfervindue.

283 dage eller godt og vel 9,5 måneder efter at være blevet korsbåndskadet kunne den uheldige spiller gøre comeback med kampens første mål.

Den 27-årige eks-angriber var en af fem nye i Brøndbys opstilling, hvor han i forhold til Randers-kampen havde afløst Jens Martin Gammelby på pladsen.

En anden af de mange nye i startopstillingen Mikael Uhre kom efter samspil med Anthony Jung bagom Vendsyssel-forsvaret og kunne smække bolden på tværs til Kevin Mensah.

Da var der spillet en halv time af en pokalkamp, hvor Vendsyssel også havde skiftet voldsomt ud i startopstillingen i forhold til mandagens opslidende 1-1 kamp mod FCK.

Det viste sig at være en god ide, da det var hjemmeholdet, som havde overskuddet i 2. halvleg, og det var bittert, at bestræbelserne på at tvinge gæsterne ud i omkamp blev spoleret af en fejlkendelse.

Afslutningen blev for de mange tilrejsende Brøndby-tilhængere ganske nervepirrende, men et minut inde i overtiden sørgede anfører Kamil Wilczek for at sætte tingene på plads.

Vendsyssels Sander Fisher klokkede gevaldigt i det, så bolden til slut havnede hos en fri Kamil Wilczek.

Polakken havde kort forinden brændt en tilsvarende chance, men fik gjort skaden god igen, da Vendsyssel satsede hele butikken på en udligning.

- I 1788 blev stavnsbåndet afviklet for nogen i hvert fald. Kim Vilfort er i chok over udviklingen i sag om børnefodboldspillere. Foto: Jens Dresling/Polfoto Brøndby Vilfort forklarer exit: - FCK står bag klager

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix Superligaen To kontroversielle Superliga-domme lavet helt om

Foto: Ritzau Scanpix Premier League Premier League-træner fyret

Ebbe Sand går en hård fremtid i møde som sportsdirektør for Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe Sport og Spil Sands store eksamen: Sommerudrensning i Brøndby

1 af 14 Vendsyssels Emmanuel Ogude i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
2 af 14 Dommer Michael Tykgaard underkender Vendsyssels Emmanuel Ogude scoring til 1-1 i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
3 af 14 Dommer Michael Tykgaard underkender Vendsyssels Emmanuel Ogude scoring til 1-1 i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning
4 af 14 Brøndbys cheftræner Martin Retov i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
5 af 14 Vendsyssels Emmanuel Ogude, der fik underkendt et mål, siger tak for kampen til dommer Michael Tykgaard efter kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
6 af 14 Vendsyssels Emmanuel Ogude, der fik underkendt et må, siger tak for kampen til dommer Michael Tykgaard efter kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
7 af 14 Brøndbys Kevin Mensah har scoret til 1-0 i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
8 af 14 Vendsyssels Daniel Christensen mod Brøndbys Kevin Mensah i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
9 af 14 Vendsyssels Daniel Christensen mod Brøndbys Kevin Mensah i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
10 af 14 Brøndbys Hjörtur Hermannsson foran Vendsyssels Emmanuel Ogude i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
11 af 14 Brøndbys Kamil Wilczek i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
12 af 14 Brøndbys Kevin Mensah har scoret til 1-0 i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
13 af 14 Brøndbys Kevin Mensah har scoret til 1-0 i kvartfinalen af Sydbank pokalen mellem Vendsyssel FF og Brøndby IF på Nord Energi Arena i Hjørring, torsdag 28. februar 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
14 af 14 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
245 kommentarer
Vis kommentarer