Gnister på sidelinjen: Derfor kan Ståle og Guld-Glen ikke sammen

Et umage par: FCK-manager Ståle Solbakken og AGF-træner Glen Riddersholm taler pænt om hinandens trænerevner, men ellers bryder de sig ikke om hinandens stil

Her er Riddersholms tale ved pressemødet før kampen

- Lad nu være med at overgøre det.

Glen Riddersholm smiler venligt i solen på Parkens fine plæne. AGF-træneren har lige talt om Glen Riddersholm og Ståle Solbakken, selv om - som han pointerer flere gange - hellere ville tale om AGF og FC København.

Men når de største profiler sidder ude på bænken og oven i købet har en historie med hinanden, er overskriften på årets udgave af pokalfinalen duellen på trænerbænken.

I Premier League har det i mange sæsoner været en del af hverdagen. Ferguson mod Benítez, Mourinho mod Wenger for blot at nævne nogle.

Der har været tradition for konfrontation, men i Superligaen har vi kun ét rigtigt træneropgør: Solbakken mod Riddersholm. 

- Det bliver en kamp i højt tempo, hvor AGF vil spille med sin meget direkte stil, fortalte Ståle Solbakken på onsdagens pressemøde forud for pokalfinalen. (Foto: Lars Poulsen) DBU Pokalen Ståle: Måske livets kamp for mange AGF-spillere

Nu mødes de så på den største scene af dem alle. I en finale i en udsolgt Parken. Egentlig skulle de allerede have hilst på hinanden onsdag eftermiddag i nationalarenaen, men det blev ikke til noget.

For første gang i over 25 år var der ikke noget fælles pressemøde mellem de to finaleklubber. Ståle Solbakken havde flyttet FCK’s træning, og trods en omgang kalendergymnastik lykkedes det ikke at finde et nyt tidspunkt. 

- Træls, siger Riddersholm, og ærgrer sig over, at Solbakken havde ændret klubbernes aftale. 

Det er ifølge AGF-træneren udtryk for toparrogant opførsel fra FCK’s side, og det er ikke første gang, at han har brugt det tillægsord i sin beskrivelse af københavnerne. 

Den 44-årige vestjyde er ikke typen, der holder kæft. Han kan med egne ord godt være lidt trodsig og indtager lige nu rollen som ham, der tager kampen op mod den selvbevidste nordmand, som ifølge Riddersholm er offentligt beskyttet.

AGF-træner Glen Riddersholm fik ikke hilst på rivalen Ståle Solbakken dagen før pokalfinalen (Foto: Lars Poulsen)
AGF-træner Glen Riddersholm fik ikke hilst på rivalen Ståle Solbakken dagen før pokalfinalen (Foto: Lars Poulsen)
 

Solbakken mener omvendt, at selvlærte Riddersholm taler lige lovligt meget i forhold til det cv, han kan fremvise. Ingen spillerkarriere og bare det ene mesterskab med FC Midtjylland. 

Over for Ekstra Bladet beskriver FCK-manageren deres forhold som et ikke-forhold. 

- Jeg kender ikke manden, siger Ståle Solbakken, og alligevel virker det, som om han kender ham nok til at vide, at han ikke har behov for at lære ham at kende.

Træneren Glen Riddersholm har han respekt for. Personen Glen Riddersholm taler han ikke om eller med. 

- Jeg respekterer, at han er en faglig dygtig træner. Det ser jeg jo, siger Solbakken og tilføjer, at han ikke har noget imod ham.

Her kunne Solbakkens mening om Riddersholm være stoppet, men der kommer endnu en tilføjelse, og det er den interessante i denne sammenhæng. 

For Solbakken siger, at han er træt. Træt af at høre Glen Riddersholm fortælle om alle de ting, han gør.

- Alle fodboldtrænere på et vist niveau gør det, som han taler så meget om. Alle arbejder med mandskabspleje, alle bygger et hold op, alle prøver at få en vinderkultur.

- Det er ikke kun ham, der gør det. Det er selvfølgeligheder, så det er unødvendigt at tale om. 

Nicklas Bendtner skal i maj træne med i FCK. Her ses han træne i klubben tilbage i 2007 (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Nær fremtid på plads: Bendtner vender hjem til FCK

Glen Riddersholm trækker på skuldrene. 

- Kulturen er jo essentiel. Jeg har faktisk et citat fra Ståles første periode i FCK hængende på mit kontor. Det beskriver, hvor vigtig kultur er.

- Nu er jeg trådt ind i en klub, som har en stor historie, men skal skabe en ny kultur. Så giver det god mening, at det er vores fokus, siger Riddersholm og fortæller, at han har stor respekt for fagmanden Ståle Solbakken og alt det, han har opnået.

- Jeg kan ikke udtale mig på andre måder, for jeg ikke kender ham personligt, tilføjer han.

Ligesom Ståle Solbakken er Glen Riddersholm er en markant træner og en markant person.

Han er ikke som de fleste af sine kolleger og inviterer gerne medierne med indenfor i sit værksted og fortæller om sine tanker. 

Nogle ville kalde det åbenhed, andre ville bruge selviscenesættelse. 

Ståle Solbakken hører formentlig til i sidste kategori. Han er ikke tilhænger af Riddersholm-stilen og er ikke alene blandt sine kolleger med den mening.

FCK-manager Ståle Solbakken varsler ændringer til pokalfinalen. Fire pladser ændrer han på (Foto: Lars Poulsen)
FCK-manager Ståle Solbakken varsler ændringer til pokalfinalen. Fire pladser ændrer han på (Foto: Lars Poulsen)
 

Ekstra Bladet har i forbindelse med denne artikel talt med en række kilder i Superliga-miljøet. Ingen sætter spørgsmålstegn ved Riddersholms kvaliteter som træner, men nogle føler sig åbenlyst trådt over tæerne på grund hans facon på sidelinjen og i medierne. 

Så når Ståle Solbakken taler om Riddersholm, er det på sin vis ikke kun på egne vegne. 

Nordmanden er ikke selv den mest elskede i miljøet.

Men lavede man en anonym rundspørge blandt Superliga-trænerne om, hvem de helst så vinde pokalfinalen, er der næppe tvivl om, at Solbakken ville høste flere stemmer end manden, som på trods af et dansk mesterskab ikke blev kåret som årets træner af kollegerne.

Og det skyldes ikke kun, at en FCK-sejr udløser en europæisk plads til nummer fire i Superligaen. Det handler om kollegial respekt, og der er Ståle Solbakken foran på point.

Thomas Delaney og FCK kan torsdag vinde pokalturneringen for andet år i træk, hvis AGF bliver slået i Parken. (Foto: Claus Bonnerup) DBU Pokalen FCK-anfører før finalen: I AGF har man store tanker om sig selv

Om man er til det ene eller det andet, vil altid være en smagssag. 

Der er lighedspunkter - medieevnerne og en stålsat tro på eget virkelighedsbillede, for eksempel - men ellers er det to meget forskellige mennesker med forskellige værdisæt, der står over for hinanden i Parken. 

Selv den bedste parterapeut ville næppe kunne få Ståle Solbakken og Glen Riddersholm til at sende på samme frekvens, men det tager de begge – ifølge Riddersholm – meget afslappet:

- Dansk fodbold er på mange parametre bagud i forhold til udviklingen i Europa. Det er derfor, at det her bliver kørt så meget op.

- I udlandet foregår det hver eneste dag, men det fylder bare så meget her, fordi det er nyt. Omgivelsernes synes, at det er mere interessant, end vi gør, og man tillægger det mere værdi, fordi der er en stikpille hist og pist. 

Solbakken mod Riddersholm. Det umage par, der tørner sammen i Parken. Noget binder dem dog sammen: Trangen til at være bedst.

***

Slagene på sidelinjen

 

Glen til Ståle: Drop dit Mourinho-pis!

01/09 2013

Ståle Solbakken erklærer få måneder inde i sæsonen, at midtjyderne er favoritter til titlen. En udmelding, Riddersholm ikke mener, der er hold i.

- Ståle, kan godt droppe sit Mourinho-pis-mind games. Når vi på nuværende tidspunkt har så stort et forspring til FCK, så handler det jo ikke om, at vi har overpræsteret, men at der er andre, der burde have lige så mange point, som har underpræsteret.

- Og det er det eneste, jeg har at sige til det, sagde Glen Riddersholm, da han bliver spurgt ind til nordmandens udtalelser.

Læs herunder i fuld længde, hvordan han reagerer på at få påduttet favoritrollen:

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Polfoto FC Midtjylland Riddersholm: Ståle, drop dit Mourinho-pis!

 

***

 

Ståle kender ikke Riddersholm

07/12 2014

- Det er jo alment kendt, at Ståle Solbakken er en offentligt beskyttet person, som ingen tør at gå til. Det er flot af ham, at han har skabt den respekt om sig selv og sit virke.

Ordene kommer fra Glen Riddersholm til BT efter en større tv-diskussion mellem de to trænere.

Til anklagen svarer Ståle tørt:

- Jeg har intet forhold til ham. Kender ham ikke. Jeg kender derimod hans assistenttræner Brian Priske. Og han er en hyggelig fyr, siger Ståle Solbakken.

TV: Se de to træneres tv-diskussion i klippe eller læs mere i artiklen herunder.

Glen Riddersholm og Ståle Solbakken under søndagens topopgør i Parken - det var før, d'herrer begyndte at mundhugges i tv-studiet (Foto: Tariq Mikkel Khan). FC København Ståle om Glen-fejde: Kender ham ikke

 

***

 

Glen efter Ståle-drillerier: Vi kigger ikke bagud

23/02 2015

Ståle Solbakken forsøger subtilt at drille Glen Riddersholm og FC Midtjyllands avancerede computer-teknologi, men Midtjylland-træneren giver ikke meget for hånen. I stedet sender han en stikpille den anden vej:

- Vi kigger ikke bagud. Der er en årsag til, at forruden er større end bakspejlet, og så må de andre kigge efter os.

- Det der, tager jeg, som det er, at man er nødt til at bruge en jargon for at se, om man kan presse os lidt, konstaterer FCM-træneren efter en komfortabel 3-0-sejr hjemme mod OB. 

Se hele indslaget her:

***

 

'Ståle er uinteressant'

03/03 2015

Ståle Solbakken har hele sæsonen forsøgt at lægge favoritværdigheden over på FC Midtjylland, og det fortsætter han med i foråret.

- De er 99 pct. sikre på at tage titlen, udtaler han denne gang, men det preller af på Riddersholm:

- Jeg synes, det er en uinteressant snak, siger Glen Riddersholm som nærmest gaber samtidig.

- Vi ser os selv som favoritter, og det har vi hele tiden sagt, fastslår FCM-træneren.

Året forinden stod Midtjylland ellers i en lignende gunstig situation og formøblede den, men denne gang er Riddersholm selvsikker:

- Vi er naturligvis blevet klogere og mere erfarne siden dengang. For mig selv, spillere og klubben var der meget nyt i at stå i den situation sidste sæson.

Det bliver ikke til meget hyggesnak, når Ståle og Glen deler sidelinje. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Det bliver ikke til meget hyggesnak, når Ståle og Glen deler sidelinje. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Der er ikke mange varme følelser mellem trænerne i landets to tophold - Ståle Solbakken (th) og Glen Riddersholm. (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC Midtjylland Riddersholm: Ståle er uinteressant

 

***

Forskellige værdi-sæt

16/5 2015

Glen Riddersholm og FC Midtjylland sikrer sig det danske mesterskab, og i den forbindelse sætter Onside de to træner-egoer op over for hinanden.

Ståle drejer snakken hen på klubbernes forskellige værdi-sæt, men Glen er ikke sen om at gribe bolden og hamre den tilbage i nordmandens retning.

- Jeg tror, Ståle har ret, når han siger, vi har svært sammenlignelige værdisæt. Jeg kan i hvert fald garantere, at jeg kender alle navnene på de spillere, der sidder på min bænk - ligesom jeg kender deres familier og ved, hvordan de er som mennesker, lyder det spydigt fra Riddersholm.

Se hele indslaget her:

 

***

 

'Ståle er arrogant'

26/04 2015

- Når jeg oplever at blive angrebet sådan af en så arrogant person, så lader jeg det være op til folk selv at bedømme, hvad de mener om ham.

Sådan udtaler Glen Riddersholm til Onside, og så er der igen tændt op under trænerkrigen. Til Onside fortæller han også, hvordan FCK's arrogance motiverer ham.

Se indslaget med den daværende FCM-træner herunder:

 

 

 

***

 

Glen savner vinderkultur

10/9 2015

FC Midtjylland er mestre, og Ståle Solbakken og Glen Riddersholm møder hinanden til en snak i Politikens Fodboldmagasin. Her er Midtjylland-træneren ikke bleg for at analysere, hvad der er gået galt i FCK. Han slår ned på en manglende vinderkultur.

Se debatten her:

Glen Riddersholm har bevist, at han ved, hvordan man vinder. (Foto: Lars Poulsen) FC København Guld-Glen driller FCK: Hvor er vinderkulturen?

 

***

 

'Tør øjnene!'

7/3 2016

AGF og FCK tørner sammen i Superligaen, men det ender målløst, uden vinder. 

På lægterne bliver der dog skudt med mere skarpt, og særligt Glen Riddersholm er frustreret over sin kollega.

- Jeg så en kollega, der var helt oppe i det røde felt og havde travlt med alt mulig andet end det, han skulle. Hans spændingsniveau var ikke helt, hvor det skulle være.

Til anklagerne har nordmanden dog en rap replik parat:

- Vi spiller altså voksenfodbold her... så jeg tørrede øjnene, udtaler Ståle Solbakken efter kampen.

TV: Se situationen og læs mere herunder:

Superligaen Ståle og Glen i ny ordkrig: Tør øjnene, AGF!

Ståle langede ud efter sin trænerkollega efter kampen. (Foto: Claus Bonnerup) FC København Solbakken stikker til AGF: I kan ingenting se

 

***

 

Glen: Ståle er pisse bange for at møde mig

22/04 2016

Nu sker det så. FCK og AGF tørner sammen i pokalfinalen, og inden opgøret har det igen slået gnister mellem de to træner-egoer.

- Det gode ved den her kamp (pokalfinalen, red.), det bliver jo, at Ståle er pisse bange for at møde mig.

- Så kan jeg tage presset og trykket fra holdet, og så kan holdet fokusere. Man må jo sige, at i kampen er vi underdogs. Det var vi også i den første kamp mod AaB, og det gik jo meget godt, udtaler Glen Riddersholm til sport.tv2.dk.

 

***

 

'Alle er bange for Riddersholm'

01/05 2015

Ståle lader ikke Glen Riddersholms kommentar gå uimodsagt hen, da Onside fanger ham efter 5-3-sejren over Midtjylland. Emnet falder på pokalfinalen, og Ståle får lov at give svar på Riddersholms udmelding om, at FCK-træneren skulle frygte ham.

Ståle mener ikke overraskende, at han ikke har grund til at frygte AGF-træneren på fodboldbanen. Men han finder alligevel plads til at drille sin kollega. Han forklarer således, at han nok ville blive bange, hvis han mødte Glen i en mørk gyde. Det ville alle nok, mener nordmanden.

Hør de sjove udtalelser i klippet her:

Ståle Solbakken erkender, at han er bange for Glen Riddersholm uden for banen...(Foto: Lars Poulsen) FC København Munter Ståle: Ja, jeg er bange for Riddersholm

26 kommentarer
Vis kommentarer