Hylder Brøndbys pokalhelt: - Jeg skal nok tale ham til VM

Kamil Wilczek har stor andel i pokaltriumfen - har nu scoret 11 mål de seneste syv kampe

Følg Sport
Følg Fodbold

Du ved, du er speciel, når dit navn bliver sunget af 25.000 gulklædte Brøndby-fans efter en pokaltriumf.

Kamil Wilczek er gået direkte ind i hjerterne på Brøndbys fans. Og det forstår man.

For den pokaltriumf står der i sandhed Kamil Wilczek på. Han blev matchvinder i kvartfinalen mod FCK, scorede to mål i 3-1 sejren i semifinalen over FC Midtjylland og endelig to yderligere scoringer i finalen mod Silkeborg.

Kamil Wilczek er om nogen manden, der sikrede, at ti års pokaltørke på Vestegnen nu er slut.

11 mål i syv kampe
Det kan godt være, Kamil Wilczek ikke lignede en fodboldspiller, da han for snart to et halvt år siden tjekkede ind på Vestegnen. Han var ude af kamp- og målform og mindede slet ikke om en topspiller.

Det var dengang. For vi skal lige love for, at den 30-årige polak siden har taget gevaldig revanche.

11 mål i de seneste syv kampe og et forår med 15 mål i 17 kampe fortæller alt om de seneste tre måneders udvikling, hvor polakken har været flyvende.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

- Jeg er tom for ord. De er crazy, de fans, siger Kamil Wilczek, der ikke ved, hvad han skal sige, efter han fik en personlig hyldest fra de gulklædte Brøndby-fans på tribunen, efter pokaltriumfen var sikret.

Polakken er beskedenheden selv. På trods af det fantastiske forår fremhæver han altid holdet frem for sig selv. Kollektivet er det vigtigste, har Alexander Zorniger lært dem. Og det glemmer ingen.

Jeg skal nok tale ham til VM
- Det her er en af livets største oplevelser. Men jeg kunne ikke score de mål, jeg gør, uden mine holdkammerater. Vi har et fantastisk hold. Det er det bedste, jeg nogensinde har spillet på, smiler Kamil Wilczek, der allerede er begyndt at fokusere på næste store udfordring: Guldfinalen mandag mod FC Midtjylland.

- Vi skal gøre arbejdet færdig i den kamp, pointerer han.

Når man taler med folk fra Brøndby-lejren, går én ting igen, når samtalen falder på Kamil Wilczek: Han er truppens mentalt stærkeste spiller. Og så gør han alt, hvad han laver 100 procent. Aldrig for halv kraft. Altid for fuld udblæsning.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

- Kamil er ikke færdig med at lave mål. Vi skal bruge ham igen på mandag. Når han har lavet en kasse eller to mere, skal jeg nok tale ham til VM med Polen. Det fortjener han, smiler Christian Nørgaard.

Midtbanekrigeren er imponeret over den udvikling, den polske angriber har gennemlevet hen over foråret.

- Kamil er meget målrettet og mentalt stærk. Han satte sig et mål om VM i foråret. Han fortjener at få en plads på det polske landshold. Han har været fantastisk de seneste måneder for os, roser Christian Nørgaard, der også fremhæver, at polakken er blevet en stærk opspilsstation, fordi han er dygtig til at holde fast i bolden.

Han er en killer
Når man skal passe på en spiller som Kamil Wilczek, kan man godt stå med følelsen af, at det gik meget godt. Alligevel går polakken fra banen og har scoret to mål, fordi han har den specielle målnæse, som mange angribere misunder ham.

- I åbent spil havde vi godt styr på Wilczek, men han har det der killerinstinkt. Så selv om vi havde godt styr på ham, går han alligevel fra banen og har scoret to. Det er fantastisk for ham, og jeg håber, at det betyder et VM for ham. Det kunne være stort, siger Silkeborg-kaptajnen, Simon Jakobsen

Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Efter finalesejr: Nu ryger Laudrup ud i Brøndby

Brøndby-helts utraditionelle fejring: Cola og melodi grandprix

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+