Hylder midtjysk pokalhelt: - Det var rørende

FC Midtjyllands forsvarsstyrmand Erik Sviatchenko roste efter pokaltriumfen Jesper Hansens mentale styrke. Målmanden blev med to redninger i straffesparkskonkurrencen den store helt

Jesper Hansen fik en smule opmuntring i en svær tid. Foto: Lars Poulsen
Jesper Hansen fik en smule opmuntring i en svær tid. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold

PARKEN (Ekstra Bladet): Erik Sviatchenko strålede om kap med den guldmedalje han havde om halsen.

FCM’s forsvarsstyrmand nøjedes med en birolle i den dramatiske finale, men overlod også hjertens gerne hovedrollen til Jesper Hansen.

- Det var, som vi havde håbet på og kunne ikke have været skrevet bedre. Selvfølgelig havde vi håbet, at omstændighederne var anderledes, men det var et smukt øjeblik at være en del af.

- Det var rørende, og det kommer til at beskrive FC Midtjylland pokalhistorie på allerbedste vis. Vi gik ikke bare hen og vandt. Vi gik hen og vandt for en større mening, sagde Erik Sviatchenko, der skulle have taget det sjette midtjyske straffespark.

Erik Sviatchenko jubler efter FC Midtjyllands første pokaltitel. Foto: Lars Poulsen
Erik Sviatchenko jubler efter FC Midtjyllands første pokaltitel. Foto: Lars Poulsen

Så langt nåede vi aldrig i Parken. Med sine to redninger sørgede Jesper Hansen for, at midtjyderne kunne juble, da Alexander Scholz sikkert satte det femte spark i kassen.

- Jesper har en stor mental styrke, og vi er stolte af, at han var i stand til det her. Han har et fantastisk bagland og kom tilbage på bedste og fineste vis, sagde Sviatchenko om holdkammeraten, der for en uge siden mistede sin lillebror i en trafikulykke. 

Midt i en trist tid fik målmanden en smule at glæde sig over, og for FCM-spillerne var det også en kæmpe lettelse endelig at få brudt klubbens finaletraume.

- Det var de små marginaler, og dem har vi langt hen ad vejen ikke haft i denne sæson. I dag havde vi dem, men kæmpede også for dem og viste format, sagde Erik Sviatchenko.

Brøndby-fiasko: Nu starter de forfra - igen

Skandaløse scener i Parken - kaster romerlys efter fans

Jan Bechs store opgør med Brøndby

Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+