Kender I ham? Brøndby-debutant med fire mål

Christian 'Greko' Jakobsen fik fornem debut og Thomas Kahlenberg fik fint comeback efter halvt års pause

Greko var kanon'go (Foto: Jonas Olufson)
Greko var kanon'go (Foto: Jonas Olufson)

HOLBÆK (Ekstra Bladet): Af skade bliver man klog. Det er læresætningen for Thomas Frank og Brøndby-spillerne i pokalturneringen. For to år siden dummede Brøndby sig og røg ud mod Hvidovre fra 2. division.

Men der kom ingen gentagelse, da Brøndby besøgte Holbæk, bundproppen i en af de tre 2. divisionspuljer.

Hertil var superligamandskabet for overlegne i alle spillets facetter. 7-0 stod der på lystavlen efter opgøret, hvor Thomas Frank havde krævet attitude og den rigtige mentalitet hos spillerne. Og det fik han.

Debutant med fire scoringer
Det blev en stor aften for debutanten Christian ’Greko’ Jakobsen. I sin første kamp for Brøndby scorede han fire gange og viste et killerinstinkt, som Brøndby har savnet i flere perioder i efteråret.

Selv om modstanderen ikke havde Superliga-kvaliteter, viste han koldblodighed og skarphed, når han fik chancen. Den store, fysisk stærke kantspiller kommer Superliga-modstanderne til at høre meget mere til i fremtiden.

Han kom til i sommerpausen fra Roskilde efter et forår, hvor han med syv mål var holdets topscorer. Forud havde han også vist evnerne i Hvidovre, hvor han sidste efterår var mest scorende for dem. 

Thomas Frank har med vilje gemt ham, fordi han først skulle vænne sig til den øgede træningsmængde og et generelt højere niveau. Nu fik den 22-årige kantspiller vist sig frem, og han har helt sikkert givet Brøndby-træneren positive problemer.

Comeback efter halvt års pause
Det mest glædelige for Brøndby på en aften, hvor Daniel Agger, Frederik Rønnow, Johan Larsson, Johan Elmander og Magnus Eriksson fik en hviledag, var comebacket til kaptajnen – Thomas Kahlenberg.

Den 32-årige midtbanespiller spillede sin første kamp siden 22. marts i Superligaen mod FC Vestsjælland. Han har været gennem en hofteoperation og er faktisk kommet sig hurtigt.

Han fik en halv time, og med udgangspunktet centralt styrede han Brøndby-midtbanen i kraft af sin store erfaring. Han nåede også at lægge op til ét af de syv mål.

På trods af, at Thomas Kahlenberg kun har en halv time fra pokalkampen, er han givetvis i spil til en startplads til søndagens New Firm mod FC København.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter