Annonce:
Annonce:

Komisk: DBU går fri efter uroligheder i pokalfinalen

Fodboldens Disciplinærinstans har ikke magt til at sanktionere arrangøren DBU. Brøndby og FC København går også fri trods flere lovbrud

Annonce:
Følg Fodbold

Der var nok at tage fat på for Fodboldens Disciplinærinstans efter pokalfinalen i Parken mellem Brøndby og FC København.

- Til finalen i DBU Pokalen var der flere eksempler på tilskueruroligheder, herunder massiv brug af pyroteknik og andet fyrværkeri. Samtidig blev der smidt genstande på banen flere gange i løbet af kampen. Før kampen var der fans, der løb ind på banen. Alle disse forhold er i strid med cirkulæret om Sikkerhed og orden på Stadions, udtaler instansens formand, advokat Jens Hjortskov.

Men der er ét lille problem.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Disciplinærinstansen har ikke magt til at straffe arrangøren, altså DBU - eller de involverede klubber for den sags skyld.

Det fremgår af instansens udtalelse.

Har råbt op
Men det er ikke et nyt problem, for allerede i efteråret 2015/2016 gjorde man opmærksom på problemet.

Annonce:

Her efterlystes klare regler for klubbernes ansvar for egne tilskuere i pokalfinalen, og de ønskede at kunne straffe på samme måde som i superliga- og divisionskampe. Det fortæller Jens Hjortskov til Ekstra Bladet.

- Vi fastsætter ikke regler. Det gør DBU selv, men vi kan opfordre til det, siger han og fortæller, at udvalgets medlemmer har mødtes, men da de hurtigt kunne konstatere, at der ikke var hjemmel til at sanktionere, så var der ingen grund til at dykke mere ned i sagen. Det ville være spild af tid.

Processen er dog gået stå, og derfor står man nu i en meget komisk situation. Noget DBU dog vil ændre på nu.

En FCK-fan på vej mod BIF-fans med romerlys - yderst til venstre kan ses en større gruppe FCK-fans, der også førsøger at komme i kontakt. Privatfoto
En FCK-fan på vej mod BIF-fans med romerlys - yderst til venstre kan ses en større gruppe FCK-fans, der også førsøger at komme i kontakt. Privatfoto

DBU: Ikke holdbart
Nu er DBU så kommet i sving og fortæller, at de vil tage kritikken meget alvorligt.

Annonce:

- Det er ikke holdbart, at der på den ene side kan gives bøder til klubberne til kampe i Alka Superligaen og divisionerne men på den anden side ikke kan gives bøder, når det handler om finalen i DBU Pokalen. Vi kan naturligvis ikke leve med, at der frit lejde i forbindelse med tilskueruro til en pokalfinale, og der bør være mulighed for at sanktionere både klubber og kampansvarlige, siger DBU’s formand, Jesper Møller.

Nu er der så indkaldt til møde, hvor Møller, Hjortskov, Divisionsforeningen, klubber og andre relevante parter er på gæstelisten.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Dagen efter pokalbraget: ’Det er ikke alle, der har sovet’

Nu hylder engelsk legende vilde Brøndby-fans

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: