MEGA-drama i Parken: FCK vinder på straffe

Det endte 0-0 efter 120 minutters chanceorgie i Parken, inden Stephan Andersen blev FCK's straffesparkshelt

FCK vinder efter vildt drama. (Foto: Lars Poulsen)
FCK vinder efter vildt drama. (Foto: Lars Poulsen)

Der nogen, der siger, at afgørelser i straffesparkskonkurrencer er det mest umenneskelige, men lige præcis torsdag aften i Parken lignede det gudernes bedste opfindelse. For havde pokalkvartfinalen ikke skulle afgøres fra 11-meterpletten, havde spillerne fra FC København og Randers FC formentlig løbet rundt i nationalarenaen endnu.

Sjældent har man set så mange chancer blive forvaltet så skidt, som tilfældet var, da Superligaens nummer to og tre tørnede sammen i Parken.

Chancerne faldt som perler på en snor for FCK'erne og især Nicolai Jørgensen - københavnernes bedste mand, i øvrigt - var den store skurk. Størst var midtbaneelegantierens megaafbrænder efter en times spil. Tom Høgli serverede bolden fra højre side og Jørgensen ramte bolden stort set på straffesparkspletten. Kalle Johnsson var væk, men FCK'eren sendte bolden en meters penge forbi det ellers tomme mål.

Se det store afbrænder her

Udover Nicolai Jørgensen var der åbent skydetelt fra såvel Youssef Toutouh og Thomas Delaney (der blev skiftet ind i den forlængede spilletid), mens Andreas Cornelius aldrig kom frem til det helt store, andet end i oplæggerens rolle.

Andreas Cornelius virkede frustreret i en kamp, hvor han kun var tæt på en scoring én gang. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius virkede frustreret i en kamp, hvor han kun var tæt på en scoring én gang. (Foto: Lars Poulsen)

For Randers var det Kasper Fisker, der havde den største mulighed i åbent spil, men hans hovedstød blev reddet af den fint spillende Stephan Andersen i FCK-buret.

Se også: FCK's hovedpine: Derfor melder regnskabet om guld og Champions League

Se også: FCK's hovedpine: Derfor melder regnskabet om guld og Champions League

I straffesparkskonkurrencen, der fulgte oven på de 120 målløse minutter havde de første otte spillere indstillet sigtekornet rigtigt. Der skulle dog et omspark til allerede på Randers-spillernes første forsøg. Nicolai Brock-Madsen måtte se Stephan Andersen redde sit forsøg, men dommer Anders Poulsen dekreterede omspark, da Andersen angiveligt havde forladt sin linje for tidligt og anden gang svigtede Brock-Madsen ikke.

Det gjorde derimod Youssef Toutouh på FCK's femte forsøg. Dermed var alt op til Christian Keller, men jydernes anfører forsømte at gøre sig selv til matchvinder, da hans forsøg traf overliggeren.

Daniel Amartey bragte FCK på 5-4, og så var det hele afgjort, da Mads Agesen på straffesparkskonkurrencens 12. forsøg sparkede i Stephan Andersens parader, da FCK-keeperen kastede sig til sin egen højre side.

Se de afgørende øjeblikke fra dramaet her

FCK videre til pokalsemifinalerne - men ineffektiviteten skal der stadig arbejdes med, fastslog Ståle Solbakken.

- Vi havde chancer til både tre og fire mål i starten af anden halvleg, men vi er meget ineffektive. Straffesparkene, det var jo ren gambling, fastslog FCK-manageren.

1 af 2 (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 FCK vinder efter vildt drama. (Foto: Lars Poulsen)
24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere