Nyt kaos rammer Brøndby og FCK: Fodbold-boss forstår ikke politiet

- Vi håber, vi i denne uge kan placere pokalkampen mellem FCK og Brøndby, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der ikke forstår, hvorfor kampen ikke kan spilles i aftentimerne

Der hersker totalt kaos om spilletidspunktet og kampdag for pokalkampen mellem FC København og Brøndby i oktober. Lige nu er det også uklart, hvornår Divisionsforeningen kan melde spilletidspunkt og kampdag ud.

Det er tilsyneladende kommet bag på Divisionsforeningen og de to klubber, at Københavns Politi mandag meldte så skarpt ud i Ekstra Bladet med hensyn til kampafviklingen.

Her sagde ledende politiinspektør Peter Dahl:

- Når vi har krævet Superligakampen mellem de to klubber afviklet kl. 12.00 ugen efter (5. november), vil det være underligt, hvis vi ikke samtidig kræver pokalkampen afviklet i dagtimerne. Som udgangspunkt skal den kamp afvikles med kampstart kl. 13.-13.30, sagde Peter Dahl.

- Jeg er overrasket over politiet er så klare i deres udmelding. Jeg kan ikke forstå, hvorfor pokalkampen ikke kan spilles i aftentimerne. Der bliver spillet mange pokalkampe i Europa på hverdagsaftener, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Kampen skal officielt spilles i perioden 24.-26. oktober. TV 3 Sport, der har rettighederne til kampen ønsker tilsyneladende at sende opgøret 25. eller 26. oktober om aftenen.

Men det bremsede Københavns Politi som nævnt allerede for mandag inden kampen var placeret, da ledende politiinspektør Peter Dahl slog fast, at der skal være dagslys mindst to timer efter slutfløjt.

Februar-søndag i spil
I løbet af tirsdagen gik der rygter om, at 4. februar blev bragt i spil som en alternativ kampdato for pokalkampen. Det er én uge før Superliga-foråret skydes i gang.

Men den dato kan kollidere med de to klubbers rejseplaner som optakt til forårsstarten. Brøndby kommer angiveligt først hjem fra en planlagt træningslejr i Dubai to dage før og derfor kan det spolere forberedelserne, hvis pokalkampen placeres på det tidspunkt.

Claus Thomsen (direktør i Divisionsforeningen, red), er 4. februar en mulighed for placeringen af pokalkampen?

- Det kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt.

Hvornår skal den pokalkamp spilles?

- Det sidder vi lige nu og kigger nærmere på. Det handler om at finde en optimal løsning for alle parter.

Hvornår kan I melde noget ud?

- Jeg håber, vi kan melde noget ud i denne uge. Men jeg vil ikke love det.

Er det udelukket det bliver en aftenkamp?

- Vi tager sikkerheden alvorligt. Men vi har lidt svært ved at forstå, hvorfor kampen ikke kan spilles i aftentimerne på en hverdag, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Ståle Solbakken har ikke skænket pokalkampen mange tanker, men han håber på en løsning, hvor det bliver muligt at få fyldt Parken.

Brøndby har ikke ønsket at udtale sig om placeringen af kampen. Kim Mikkelsen, der er ledende redaktionschef på TV 3 Sport, har heller ikke ønsket at udtale sig placeringen af opgøret.

FCK og Brøndby i pokaldrama: Derfor kræver politiet 'frokost-ordning'

Grinende Ståle: Vi er tæt på Brøndby nu

 FCK og Brøndby-kamp skal spilles MEGET tidligt