Ond afslutning i Herning: Pokal-drømmen knust for FCK

En lyn-scoring til FC Midtjylland gjorde ondt på FCK, der nu kan koncentrere sig om Superligaen og Europa League i resten af sæsonen

FCM-spillerne var mest effektive, da FCK var på besøg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FCM-spillerne var mest effektive, da FCK var på besøg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

HERNING (Ekstra Bladet): Vær forberedt på et blodigt og ondt opgør, når FC København om fire uger byder FC Midtjylland inden for i Parken.

For der blev taget godt med notater til den sorte bog, da FCK røg ud af pokalen efter 2-0 i Herning.

I slutfasen nåede Robert Skov og Pieros Sotiriou nærmest i brydekamp med Marc Dal Hende og Erik Sviatchenko. Og Kian Hansen var voldsomt ophidset på Sotiriou, da cyprioten kom alt for sent i en luftduel.

Temperamenterne flammede i slutfasen, hvor tingene ellers var afgjorte. Men vindervilje og stolthed kan ikke sådan undertrykkes, og udfaldene ligner en forsmag på, hvad der venter, når toppen i Superligaen er på spil i Parken sidst på måneden.

Erik Sviatchenko skulle bare bruge fire minutter til at markere, at FC Københavns næstbedste på ingen måde kan hamle op med FC Midtjyllands bedste.

Et perfekt eksekveret frispark fra Jakob Poulsens højrefod sejlede gennem løvernes straffesparksfelt og landede for fødderne af Erik Sviatchenko, der havde masser af plads til sin afslutning.

Han gik efter præcision frem for kraft, og selv om Jesse Joronen nåede ned til stolpen, så kunne han ikke hindre bolden i at passere linjen og give mestrene en drømmestart.

Ståle Solbakken havde helt som ventet valgt at hvile en stribe af sine stamspillere, da kampen i Herning blev afviklet mindre end 65 timer før lokalbraget mod Brøndby.

Carlo Holse, Jonas Wind, Nicolaj Thomsen og Jan Gregus var blandt de reserver, som Ståle Solbakken havde udvalgt til pokal-opgøret på heden.

Og de skal roses for opløftende momenter oven på chokstarten, hvor især Peter Ankersen var involveret i lovende angreb.

Men FC Midtjylland virkede hele tiden til at have et ekstra gear, og som første halvleg skred frem satte topholdet sig mere og mere på sagerne.

Det blev ikke til yderligere scoringer, og FC København kom mere med efter pausen.

Spørgsmålet er om løverne kunne have fået et bedre resultat ud af det. Men netop som Rasmus Falk og Robert Skov stod klar til at blive indskiftet, så slog FC Midtjylland til. Jakob Poulsen fandt Gustav Wikheim med en stærk pasning op gennem midten og alene med Jesse Joronen svigtede nordmanden ikke.

Det punkterede spændingen, men ikke temperamenterne.

Alvorligt syg Lars Høgh: Jeg er ikke bange for at dø

Nyt pokalchok: 2. divisionshold sender Superliga-mandskab ud

FCM-træner anholdt efter at have sendt krænkende billeder

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind