Overtroisk Brøndby-kaptajn overtalte Zorniger: Rør ikke pokalen!

Johan Larsson ville ikke røre trofæet, da Brøndby og Silkeborg holdt pressemøde forud for torsdagens pokalfinale. Det skal man ifølge svenskeren gøre sig fortjent til, og det gør man kun ved en sejr

Nok se, ikke røre. Johan Larsson (th.) vil først røre pokalen, hvis Brøndby slår Silkeborg i pokalfinalen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Nok se, ikke røre. Johan Larsson (th.) vil først røre pokalen, hvis Brøndby slår Silkeborg i pokalfinalen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

PARKEN (Ekstra Bladet): Som så mange andre fodboldspillere er Johan Larsson en overtroisk mand.

Brøndby-kaptajnen viste et eksempel på det ved det traditionelle pressemøde forud for pokalfinalen, der i år står mellem Brøndby og Silkeborg.

Her skulle der tages billeder af trænere, anførere og pokalen, som de kæmper om. Men den 28-årige svensker ville ikke holde pokalen. Nok se, ikke røre.

- Jeg skal ikke røre den, før jeg har fortjent det. Og det har jeg først, hvis vi vinder kampen torsdag. Det er sundt for mig at have det sådan.

- Hvis ikke du har fortjent og har vundet pokalen, så skal du heller ikke røre den. Jeg gør det ikke, sagde Johan Larsson, der dermed gentog sin overtro fra sidste sæsons pokalfinale mod FC København.

Dengang rørte han heller ikke pokalen på pressemødet. Det gjorde træner Alexander Zorniger til gengæld. Han holdt sammen med FCK-manager Ståle Solbakken trofæet før finalen, som FCK endte med at vinde 3-1.

Johan Larsson (nummer tre fra venstre) ville ikke røre ved pokalen inden finalen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Johan Larsson (nummer tre fra venstre) ville ikke røre ved pokalen inden finalen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Denne gang var taktikken anderledes for Brøndbys tyske træner. Han fulgte Larsson-taktikken og nøjedes med at stå ved siden af den glinsende pokal.

- Nu lyttede han. Han rørte ved den sidste år, men nu har vi fået styr på det, sagde Johan Larsson.

- Jeg fulgte hans eksempel, sagde Alexander Zorniger, der dog ikke tænker og tror så meget på held. For ham handler det om kvalitet:

- Jeg tror på holdets kvalitet. Vi har ikke tabt i 31 kampe plus træningskampe. Holdet er i den bedst mulige forfatning både mentalt og fysisk. Det skal vi udnytte i denne kamp.


Pokalen, som Johan Larsson og Brøndby skal forsøge at spille hjem til Vestegnen. Fotos: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Pokalen, som Johan Larsson og Brøndby skal forsøge at spille hjem til Vestegnen. Fotos: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Brøndby har ikke vundet et trofæ siden pokalsejren over Esbjerg i 2008, men nu skal det være.

- Sidste år var vi måske ikke helt klar til, hvad det indebærer at stå i en finale. Det er vi nu. Mange forventer, at vi vinder, men vi ser positivt på det. Som en udfordring.

- Det bliver fedt. Det betyder meget for os spillere, for Brøndby som klub og frem for alt for fansene. Vi vil gøre alt for at få en pokal hjem til Brøndby igen, sagde Johan Larsson, der i så fald bliver første Brøndby-mand, der får sine hænder på pokalen:

- Det håber jeg. Det er noget, jeg drømmer om, og har set for mig.

Finalen sparkes i gang torsdag kl. 17 og vil blive fulgt af omkring 33.000 tilskuere i en næsten udsolgt Parken.

Ekstrabladet.dk dækker naturligvis kampen live.

Brøndby Overraskende udmelding fra stor Brøndby-profil

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Sport og Spil Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

Kristina Ahnert elsker at bo ved vandet i Danmark. Hun kan slet ikke forestille sig at bo et andet sted. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Eksklusivt interview med Zornigers blogger-kæreste: Brøndbys fans er vanvittige

28 kommentarer
Vis kommentarer