Pokalhelt topper - dyr tysker flopper

Jesper Hansen snuppede to straffespark og blev helten for FCM i pokalfinalen

Midtjylland kunne juble efter pokalsejren mod Brøndby. Foto: Jens Dresling
Midtjylland kunne juble efter pokalsejren mod Brøndby. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold

PARKEN (Ekstra Bladet): Jesper Hansen blev den store pokalhelt for FC Midtjylland efter en hård tid, hvor målmanden mistede sin bror i en færdselsulykke.

Brøndbys store offensive stjerne, Hany Mukhtar, floppede fuldstændig i finalen, der blev afgjort efter 120 minutter og en straffesparkskonkurrence.

Se Ekstra Bladets karakterer herunder.

FC Midtjylland karakterer

 

Blev den store helt med sine to redninger i straffesparkskonkurrencen efter en ellers forholdsvis stille dag på kontoret i den ordinære spilletid. Var chanceløs ved Brøndbys udligning og blev først tvunget til en stor redning i den forlængede spilletid, da Radosevic trykkede af.

Foto: Jens Dresling

 

Overraskelsen i startopstillingen. Udfordrede ikke Anthony Jung tilstrækkeligt i første halvleg. Spillede sig voldsomt op i anden akt og kom til flere gode indlæg. Brændte sit straffespark.

 

Foto: Henning Bagger

 

Scorede til 1-0, da hans afslutning ramte Wilczek og snød Schwäbe. Snøret gevaldigt af Uhre ved 1-1, men spillede ellers en god kamp i defensiven og kom ned i en afgørende tackling, da Hedlund var ved at trampe sig igennem.

 

Foto: Jens Dresling

 

Havde et utal af dueller mod Wilczek, hvor midtjyden vandt klart de fleste. Brøndbys spidsangriber slog sig på Sviatchenko og lod sig frustrere.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

 

Langt fra den mest iøjnefaldende FCM-mand, men Scholz passede sit arbejde uden dikkedarer og sad tungt på Mikael Uhre i nærkampene. Afgjorde straffesparkskonkurrencen på sikker vis.

Foto: Lars Poulsen

 

For mange usikkerhedsmomenter i sine defensive aktioner. Fandt først for alvor fodfæste i offensiven efter pausen. To gode hovedstødschancer kunne have givet en scoring. Scorede på sit straffespark.

Foto: Claus Bonnerup

 

Den finske skraldemand havde mere end almindeligt godt styr på Hany Mukhtar. Sparv pillede reelt Brøndbys offensive nøgle ud af pokalfinalen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix.

 

Anføreren så langsom ud i flere dueller og kom desuden for sent i sit tilbageløb ved Kaisers scoring. Fornuftige dødbolde som altid og scorede sikkert i straffesparkskonkurrencen.

Foto: Lars Poulsen

 

Endnu en af de kampe fra brasilianeren, hvor han var en større hæmsko end gevinst i ulvenes offensiv. Pillede tempoet ud af de midtjyske fremstød. Han har mistet hurtigheden både i tanke og handling i slutningen af sæsonen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Wikheim er en vidunderlig fodboldspiller med masser af finesse. Havde idéerne og modet til konstant at udfordre. Var ved at blive helten, da han snoede sig fri og bankede bolden på overliggeren fem minutter før tid. Kåret som pokalfighter.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Brændte en kæmpechance efter 12 minutter og var generelt ikke skarp foran mål. Sloges bogstaveligt talt for tingene i kamp mod Brøndbys centerforsvar. Snydt for et klart straffespark i første halvleg.

Foto: Jens Dresling

 

Kom ind efter 65 minutter og formåede ikke for alvor at sætte sit aftryk på kanten. Men en solid arbejdsindsats fra Onyeka gav et fysisk overtag i forlænget spilletid.

 

Foto: Lars Poulsen

 

Erstattede Kian Hansen i den forlængede spilletid og blev sjældent udfordret af et træt Brøndby-mandskab

Foto: Anita Graversen

 

Ukraineren kom ind for at skabe ravage i et udmattet Brøndby-forsvar. Var nærgående i sine dueller, men ikke for alvor i nærheden af at blive matchvinder.

Foto: Jens Dresling

 

Kom ind i anden halvleg af den forlængede. Scorede sikkert på sit straffespark.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brøndby-karakterer

 

Han blev fanget på det forkerte ben, da Kian Hansen bragte midtjyderne foran, men den tyske målmand kunne ikke lastes scoringen. Han reddede et par gange efter pausen sit hold med fine refleksredninger. En fin præstation, men en enkelt redning i straffesparkskonkurrencen var ikke helt nok for Brøndby.

Foto: Jens Dresling

 

Den lille back fik lukket fornuftigt af i Brøndbys højre side, men brugte også meget af sin energi på det. Det var ikke meget, som Kevin Mensah bidrog med rent offensivt. Løste dog sin opgave og gik til opgaven med stor energi.

Foto: Jens Dresling

 

Den brølstærke finne tog mange slagsmål med Onuachu. Han vandt ikke dem alle, men havde ganske godt styr på den lange nigerianer. Blev dog sat noget så gevaldigt i 2. halvleg, og det var tæt på at koste. Fightede forbilledligt, men virkede pumpet for kræfter i den forlængede spilletid.

Foto: Jens Dresling

 

Islændingen var heldig, da han efter en halv time nedlagde Onuachu i feltet. Det lignede unægtelig et straffespark. Timingen var der ikke helt i indgrebene, men Hermannsson spillede sig flot op og holdt især i den forlængede spilletid sammen på Brøndby-forsvaret.

Foto: Jens Dresling

 

Fik noget overraskende chancen fra start i Brøndbys venstre forsvarsside. I kampens indledning var han noget flagrende, men slap nu fornuftigt fra finalen, selvom man ikke så ret meget til ham i offensiven. Sikker scoring i straffesparkskonkurrencen.

Foto: Tariq Mikkel Khan

 

Jernmanden på midten tog et stort defensivt slid. Han fik stoppet brasilianske Evander og kom i vejen for meget. Rent offensivt var hans aftryk begrænset, og han havde et enkelt farligt boldtab efter pausen. I den forlængede spilletid fyrede han et godt hug af, men kiksede sit forsøg i straffesparkskonkurrencen. 

Foto: Lars Poulsen

 

Brøndbys tyske kejser slog iskoldt til på Brøndbys første chance. Både tæmning og afslutning havde international klasse. Lille Kaiser leverede en stor arbejdsindsats på Brøndby-midtbanen og spillede med omtanke. Misbrugte sit forsøg i straffesparkskonkurrencen.

Foto: Jens Dresling

Det blev aldrig den kreative tyskers kamp. Han var rykket en tak tilbage på midtbanen, men fik ikke sat spillet derfra. Når man kender hans evner, kan man med rette forvente mere. Hverken afleveringerne eller afslutningerne sad. Pillet ud i 115. minut efter en skuffende indsats.

Foto: Jens Dresling

 

Arbejdsindsatsen kunne der ikke sættes en finger på. Og med sin hurtighed skabte han også problemer for midtjyderne. Der var enkelte boldtab, men var svenskeren var, så længe kræfterne rakte, sit holds bedste og lagde uselvisk op til en kæmpe chancen til Laursen tyve minutter før tid. Udskiftet i 74. minut.

Foto: Tariq Mikkel Khan

 

Angriberen havde en afgørende fod med i Brøndbys udligning, men havde ellers ikke sin bedste dag i Parken. Han og bolden havde et noget anstrengt forhold til hinanden, og han fik ikke sat sin hurtighed i spil. Det var logisk, at første udskiftning ramte ham tidligt i 2. halvleg.

Foto: Lars Poulsen

 

Den polske kaptajn virkede overtændt i kampens start og var uheldig med en afretning ved Kian Hansens åbningstræffet. Tog revanche med en elegant frispilning, men havde det ellers svært og kom ikke frem til det store i løbet af de 120 minutter. Var dog sikker fra straffesparkspletten.

Foto: Jens Dresling

 

Den 21-årige tidligere PSV-angriber blev skiftet ind efter godt en times spil og fik chancen for at blive den helt store pokalhelt. Hedlund lagde bolden til rette, men Laursens tøven kostede Brøndby dyrt. Ikke et indhop han vil se tilbage på med glæde.

Foto: Lars Poulsen

 

Afløste i slutningen af 2. halvleg sin landsmand Simon Hedlund. Tibbling udfordrede med sine hurtige fødder midtjyderne, og det var i et par situationer ved at give store muligheder. Blev taget ud igen i den forlængede spilletids sidste minut.

Foto: Tariq Mikkel Khan

 

Afløste Mukhtar og fik de sidste fem minutter af den forlængede spilledtid.

Foto: Jens Dresling

 

Blev sat ind i sidste minut af den forlængede spilletid, fordi han skulle sparke straffespark. Han stod for presset og scorede sikkert på Brøndbys femte forsøg.

Foto: Jens Dresling

Mestertræner smidt på porten

Hård bredside til finalister: Taber kan skylle sæson ud i lokummet

Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

Jan Bechs store opgør med Brøndby

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+