Pokalsensation i kovending: Trofaste fans kommer gratis til semifinale

Fredericia har ombestemt sig og lader nu alligevel sæsonkortholdere komme gratis til pokalsemifinale

Trods en tilværelse i den næstbedste række er FC Fredericia højst overraskende i semifinalen i DBU Pokalen, hvor de møder Silkeborg på hjemmebane.

En sæsonkort-twist har dog sendt en smule skår i glæden i den jyske klub.

Fredag annoncerede Fredericia på Facebook, at sæsonkort ikke giver adgang til kampen, men at sæsonkortholdere skal købe en siddeplads eller ståplads for henholdsvis 130 eller 100 kroner for at se Fredericia-spillerne forsøge at kvalificere sig til klubbens første pokalfinale nogensinde.

Det har skabt vrede blandt en del fans, fordi Fredericia i juli reklamerede med, at sæsonkort giver adgang til alle kampe inklusiv pokalturneringen.

Som det fremgår af kommentarerne til klubbens opslag, er der stor utilfredshed med, at billetter til semifinalen pludselig koster penge.

Også foreningen Danske Fodbold Fanklubber gik ind i sagen på grund af Fredericias kovending.

Alle får billet uden beregning
Ekstra Bladet har været i kontakt med administrerende direktør i Fredericia, Stig Pedersen, der forklarer, at der er tale om en misforståelse.

- Det har altid været sådan i FC Fredericia, at pokalkampe ikke var en del af sæsonkortet. En tidligere medarbejder har så skrevet på sociale medier i juli, at det var de. Og det har vi ikke været opmærksomme på, siger han og forklarer, at der alligevel har været gratis adgang for sæsonkortholdere frem til semifinalen for at få så mange som muligt på stadion.

Stig Pedersen fortæller, at der er godt og vel 50 betalende sæsonkortholdere, men de trofaste Fredericia-fans kan ånde lettet op. De skal ikke betale for semifinalen alligevel.

- Alle, der har et sæsonkort, får tilsendt en billet i denne uge. De skal ikke betale. Og skulle der være en enkelt, der har købt en billet og har sæsonkort, så får han naturligvis refunderet det, siger direktøren.

Silkeborg får bid af kagen
Årsagen til, at Fredericia pludselig krævede penge for pokalbold, er, at gæsterne fra Silkeborg skal have en procentdel af indtægterne fra semifinale-kampen. Sådan har reglerne været, siden man forud for sidste sæson valgte at nøjes med en semifinale frem for to.

Ifølge direktøren har man altså ikke blot set sit snit til at score lidt ekstra på pokalsuccesen.

- Der har ikke været spekulation i, at vi skulle tjene ekstra. Det er et spørgsmål om, at vi altid har haft en anden procedure, og så er der via sociale medier lagt en anden besked ud. Det skal vi naturligvis rette ind efter, og det gør vi også. Vi vil hellere have, at de kommer på stadion, end at de bliver hjemme, siger Stig Pedersen.

Fredericia spiller semifinale mod Silkeborg 25. april, mens Brøndby og FC Midtjylland mødes i den anden semifinale dagen efter. Der er finale i Parken Kristi Himmelfartsdag.

Her må Fredericias sæsonkortholdere dog nok hoste op, hvis de skulle komme forbi Silkeborg i semifinalen.

Fredericia spillede sig i semifinalen ved at slå AaB 3-0 på Monjasa Park i Frederica. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Fredericia spillede sig i semifinalen ved at slå AaB 3-0 på Monjasa Park i Frederica. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen