Ren nostalgi: Her afgør han kæmpe-drama på sin fars specialitet

Lars Højer Nielsen var god til mange ting, men frispark var alligevel den ting, der gjorde ham allermest berømt

Far og søn i gang med at sparke frispark (Foto: TV3 Sport)
Far og søn i gang med at sparke frispark (Foto: TV3 Sport)

Som far som søn.

Sådan tænkte mange fodboldnostalgikere, da de torsdag aften så Casper Højer hamre et frispark helt op i målhjørnet og afgøre pokaldramaet mellem Lyngby og Esbjerg til fordel for hjemmeholdet.

For Casper Højers far, Lars, blev legendarisk i dansk fodbold for især sit kælne frispark. Et spark, der på ren Ronald Koeman-stil kunne tæves op i målhjørnet med stor fart, eller som med bedste Beckham-inderside kunne krølles over muren og ind uden chance for målmanden.

Og når så sønnike med det frisparks-klæbende efternavn sætter sin inderside på og flår den op i målhjørnet, vågner den indre fodboldromantiker.

Ekstra Bladet har derfor været i arkiverne og fundet det sidste frisparksmål, Lars Højer satte ind i FCK-trøjen. Små 6000 dage siden er det, og målet kan du se i toppen af artiklen.

Med fra begyndelsen
Farmand Højer var med fra starten, da FC København blev stiftet tilbage i 1992 som en sammenlægning af de professionelle afdelinger i B1903 og KB, og den dag i dag er han fortsat tilknyttet klubben som chefscout.

Han nåede ifølge FCK 64 Superliga-scoringer, og udover de spektakulære frispark, tog han sig også af straffesparkene. På FC Københavns Youtube-kanal har man samlet nogle af Højers bedste frisparksmål.

Helt så mange er det ikke blevet til for sønnike, men torsdag aften blev det altså til et lækkert et af slagsen.

- Jeg har ikke lavet så mange, så det gør det helt klar, svarede Casper Højer på spørgsmålet om, hvorvidt det var et af hans bedste mål.

Målet kan du se herunder

Artiklen fortsætter under videoen

Lyngby var reduceret til ti mand allerede i første halvleg, da rutinerede Daniel Jensen fik sit andet gule kort. Esbjerg kunne dog ikke udnytte det, og fem minutter før tid, fik Lyngby så frispark helt ude i højre side.

- Jeg prøvede bare at klappe til den og så går den over i den lange krog, og det er jeg selvfølgelig glad ved, sagde matchvinderen ydmygt efter kampen.

- Det er fantastisk. Stenhårdt arbejde betaler sig, kan vi se i dag, efter vi får rødt kort i første halvleg.

Det blev til et rødt kort mere til Lyngby, der dog formåede at holde føringen hjem og dermed sejre i et vaskeægte pokaldrama.

Se også: Grønkjær kåret til historiens bedste FCK-spiller  

TV: Her bliver Daniel Jensen smidt ud for 'kung fu-spark'

9 kommentarer
Vis kommentarer