Sådan er Europa-reglerne: Ro på, AGF-fans!

Hverken AGF eller AaB er sikret en plads i Europa League, hvis de kommer i finalen i DBU Pokalen. Kun vinderen af turneringen sikrer sig adgang

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

Der var engang, hvor den tabende pokalfinalist i Danmark kunne sikre sig adgang til europæisk fodbold, hvis vinderen af turneringen også kvalificerede sig via ligaen, men sådan er det ikke længere. Derfor kan hverken AGF eller AaB vide sig sikre på at komme i Europa, selvom et af holdene spiller sig i pokalfinalen i aften.

Der er således ændret på reglerne i dansk og international fodbold. Det betyder, at det kun er pokalfinalens vinder, der sikrer sig adgang til Europa. Kommer pokalvinderen i Europa via en placering i den hjemlige liga, kommer der en ekstra Europa-plads i ligaen.

AaB blev sat på plads i Aalborg. (Foto: RENÉ SCHÜTZE) AaB To målmandsdrop sænkede AaB

Hvis FC København altså ender i top tre i Superligaen og samtidig bliver pokalvinder, vil nummer fire i Superligaen også komme i Europa. Det samme er tilfældet, hvis AaB bliver pokalvinder og i top tre i Superligaen.

Til gengæld vil der kun være europæiske billetter til top tre i Superligaen, hvis pokalvinderen havner uden for dette selskab. AGF kan næppe nå en plads i Europa via Superligaen, så det er altså udelukkende i DBU Pokalen, at Glen Riddersholms tropper kan sikre sig adgang til europæisk fodbold.

Og det kræver altså en samlet sejr i pokalturneringen.

AGF og AaB spiller torsdag aften anden pokalsemifinale. Den første endte 2-0 til AGF i Aalborg, så AaB skal vinde 3-1 eller større for at kvalificere sig til finalen.

To pragtkasser af Randers, der kandiderer til årets mål, sænkede AGF i Aarhus  . (Foto: Ernst Van Norde) AGF AGF sænket af to drømmetræffere

Kan Brøndby rejse sig igen, spørger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Frygter for Brøndbys fremtid: FCK stikker af!

(Foto: Lars Poulsen) AaB AaB-træner om skuffende forår: Vi har mistet rytmen

46 kommentarer
Vis kommentarer