Se her, Brøndby-fans: Derfor skal I holde med FCK

Fjerdepladsen i Superligaen giver adgang til Europa League kvalifikationen, hvis FC København vinder pokalfinalen over AGF

Brøndby siger det ikke officielt, men
Brøndby siger det ikke officielt, men

Det vil kun være AGF og dem, der holder med klubben, som kan glæde sig over en pokaltriumf torsdag i Parken. En sejr til FC København vil med garanti vække glæde hos langt flere.

I SønderjyskE, AaB, FC Midtjylland, Brøndby og til dels i OB holder de helt sikkert med de kommende danske mestre – FC København.

Forklaringen er ligetil: Hvis FC København vinder pokalfinalen, får fjerdepladsen i Superligaen adgang til Europa League-kvalifikationen efter sommerpausen.

Hvis AGF derimod vinder pokaltitlen, kvalificerer holdet sig til kvalkampene til Europa League, og så er det derudover kun de tre øverste i Superligaen, der skal spille europæisk.

Hepper ikke på FCK
For Brøndby på Superligaens aktuelle femteplads er situationen således en smule ambivalent.

De blågule fra Vestegnen skal håbe på FCK-sejr, så muligheden for Europa bliver forøget for dem.

- Det er altid svært at heppe på FCK. Men det vil være fint og et lille plaster på såret, hvis fjerdepladsen giver adgang til Europa League-kvalifikation, siger Sarah Agerklint, næstformand for Brøndby Support.

Hun uddyber:

- Vi havde helst set, at vi havde fået revanche fra pokalfinalen for 20 år siden mod AGF. Nu blev det ikke sådan. Så må vi håbe, at Brøndby slutter mindst på fjerdepladsen. Ellers kan det jo være lige meget, fastslår hun.

Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz, ønsker til gengæld ikke at udtale sig på klubbens vegne om den spegede situation, hvor Brøndby torsdag skal håbe, at rivalerne fra FC København vinder pokalfinalen, så fjerdepladsen giver adgang til kvalifikationen til Europa League.

Klar besked fra AaB og SønderjyskE
Til gengæld har man ingen problemer med at forholde sig til situationen i hverken AaB eller SønderjyskE.

- Selvfølgelig hepper vi på FCK i pokalen. For en dag vil vi være meget pro FCK. Det betyder meget, at fjerdepladsen giver adgang til Europa, siger AaBs sportsdirektør Allan Gaarde.

Hos Superligaens nummer to, SønderjyskE, har man også meldt sig ind i FCK-heppekoret.

- Det vil være dumt ikke at holde med FCK. Og det er ikke fordi, vi har noget mod AGF. Men vi må også tænke på vores egen situation, hvor en FCK-sejr giver en ekstra plads i Europa, siger SønderjyskEs sportschef Hans Jørgen Haysen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra FC Midtjylland.

TV: Nicolai Jørgensen sendte FCK i pokalfinalen med sejrsmålet mod Brøndby:

67 kommentarer
Vis kommentarer