Sendte FCM til tælling: Nu drømmer Roskilde stort

Roskilde-spillerne var ellevilde efter sejren over FC Midtjylland, og nu håber 1. divisionsklubben på at gå hele vejen til finalen

Hele tre gange fik Roskilde scoret imod FC Midtjylland - og det var nok til at overraske i pokalturneringen. (Foto: Lars Poulsen)
Hele tre gange fik Roskilde scoret imod FC Midtjylland - og det var nok til at overraske i pokalturneringen. (Foto: Lars Poulsen)

ROSKILDE (Ekstra Bladet): De drømmer i Roskilde. Drømmer om at stå i Parken Kristi Himmelfartsdag 5. maj.

Nogle vil nok grine af den drøm, men som Bajram Fetai ganske præcist sagde efter 3-2-sejren over FC Midtjylland: Der er urealistiske drømme, der er gået i opfyldelse før …Og hvorfor ikke drømme stort, når man kan slå de danske mestre.

– Jeg har lige talt med Mikkel Thygesen om, at det kunne være stort at spille en pokalfinale sammen. Det ville være en kæmpe drøm, der ville gå i opfyldelse, sagde den 30-årige angriber og pokalhelt efter 120 minutters fodbold i kulden i Roskilde Idrætspark.

1. divisionsbundholdet sørgede dog for, at næsten 3000 mennesker holdt varmen. For der der blev skreget, skrålet og klappet efter sejren over de mægtige mestre.

En sejr, der blandt andet blev hevet hjem takket være en scoring af Fetai, der i starten af 2. halvleg bragte roskildenserne foran 2-1.

I 2010 slukkede han også FC Midtjyllands pokaldrøm, da han scorede mod dem for FC Nordsjælland i finalen i Parken. Mikkel Thygesen var dengang på det tabende hold. Nu håber de to at kunne udleve drømmen sammen og gå hele vejen til nationalarenen.

– Hvorfor ikke? En maj-dag i Parken ville være stort. Vi er nogle stykker, der har prøvet det før, og vi har god rutine på holdet. Så lad os håbe på det.

– Lige nu er jeg bare sindssygt stolt. Det var en klasseindsats, sagde Fetai, der stod med Roskildes største smil efter FC Midtjyllands pokaldrøm var borte med blæsten.

Selv om Morten 'Duncan' fik udlignet undervejs, tog Roskilde stikket mod FCM. (Foto: Lars Poulsen)
Selv om Morten 'Duncan' fik udlignet undervejs, tog Roskilde stikket mod FCM. (Foto: Lars Poulsen)

Tættere og tættere på
Det næststørste tilhørte Jesper Bech. Den elegante midtbanespiller blev sparet det meste af opgøret mod det forstærkede FC Midtjylland B-hold, men kom ind tidsnok til at blive matchvinder med en velplaceret afslutning i det 99. minut.

– Jeg aner faktisk ikke, hvem der er tilbage, men det kunne da være sjovt at prøve at komme endnu længere.

– Og jo større hold vi trækker, jo sjovere er det at slå dem ud, sagde Jesper Bech, der i 2004 vandt pokalturneringen med FC København og også har prøvet at tabe en finale med Esbjerg.

Nu drømmer han ligesom alle andre i postnummer 4000 om, at klubben, der aldrig har været i den bedste danske fodboldrække, kan levere et par overraskelser mere og nå hele vejen til hans tidligere hjemmebane, Parken. Foreløbig er de nået til kvartfinalen.

– Vi kommer tættere og tættere på og kommer til at gi’ den fuld gas. Vi spiller bedst mod de større hold, så det kan godt være, at vi skal håbe på et af dem.

– Vi har jo også revanche til gode fra sidste sæson mod FCK, sagde rutinerede Bech, mens Roskilde-træner Anders Theil ikke helt havde styr på, hvornår næste runde skulle spilles – eller hvornår der blev trukket lod til kvartfinalerne.

Til gengæld havde han og hans Roskilde-hold helt styr på FC Midtjylland, og 3-2-sejren var på ingen måde ufortjent. FC Roskilde havde de fleste og de største chancer og fik vist, at det ikke er let at komme til Roskilde Idrætspark i en pokalkamp.

Det kan både Hobro og nu også FC Midtjylland skrive under på. Og derfor lever drømmen om Parken i bedste velgående i Roskilde.

Se alle mål fra Roskildes lille sensation i tv-klippet øverst i artiklen.

2 kommentarer
Vis kommentarer